‘HTC maakt twee Nexustelefoons dit jaar, waaronder 5,5-inch phablet’

19 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
htc-logo-metallic

HTC zou dit jaar voor Google twee Nexustelefoons gaan maken, die de opvolgers worden voor de Nexus 5X van LG en de Nexus 6P van Huawei. De grootste van de twee zou een schermformaat krijgen van 5,5 inch.

Geen Huawei meer

Dit wordt gemeld door één bron in China, dus erg betrouwbaar is dit nieuws nog niet. Google zou andermaal Huawei hebben benaderd voor de nieuwe Nexustoestellen die traditioneel in het najaar worden uitgebracht. Maar Huawei zou het ditmaal hebben afgelegd tegen HTC, dat blijkbaar volgens Google betere kaarten heeft dit jaar.

Kleiner formaat

Wel is het zo dat HTC de telefoons wat laat krimpen ten opzichte van de Huawei Nexus 6P. Die heeft een schermformaat van 5,7 inch, de grootste HTC-phablet wordt 5,5-inch volgens het gerucht. De grootste Nexus die ooit verscheen, was de Motorola Nexus 6, met een 6-inch scherm. Ook de kleinere telefoon wordt nog wat kleiner, van 5,2-inch naar 5 inch.

Nexus One

Voor HTC lijkt het een goede deal om weer eens een Nexus te maken. De Taiwanese fabrikant maakte ooit de allereerste Nexus, die de Nexus One heette. Daarna stapte Google over op andere fabrikanten voor het jaarlijkse Android-vlaggenschip, tot in 2014 de HTC Nexus 9 werd getoond. Deze tablet, die nog steeds is te krijgen in de Play Store, werd echter niet het succes wat HTC ervan had gehoopt, vermoedelijk vanwege de stevige prijs.

Reacties (0)