‘HTC komt met 7 inch en 12 inch Windows RT tablets’

21 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Windows-RT-tablet

Het is alweer een hele tijd geleden dat HTC een tablet uitgebracht heeft maar volgens nieuwe berichten zou de fabrikant plannen hebben om in het derde kwartaal van 2013 nieuwe modellen te lanceren. Deze keer kiest HTC niet voor Android maar voor Windows RT. Het zou gaan om een 7 inch en een 12 inch model waarvan het 7 inch model ook als telefoon gebruikt kan worden.

Concepten

Er gaan al maanden geruchten over nieuwe tablets van HTC maar de HTC Flyer is nog steeds het laatste in Europa gelanceerde model. Vorige week liet Kouji Kodera, Chief Product Officer van HTC, weten dat er wel degelijk gewerkt wordt aan nieuwe tablets maar dat men het ideale model nog niet gevonden heeft. Alle tot op heden ontwikkelde concepten waren niet overtuigend en verdwenen dan ook in de prullenbak.

HTC Windows RT tablets

Als we de bronnen van het vaak goed geïnformeerde Bloomberg mogen geloven komt HTC in de tweede helft van 2013 met twee nieuwe tablets; een 7 inch en een 12 inch model. Het 7 inch model zou daarbij de mogelijkheid krijgen om te bellen en SMS’en. Opvallend is dat beide modellen ook uitgerust zouden zijn met Windows RT, de uitgeklede versie van Windows 8. Dit is opvallend omdat we nog geen enkele 7 inch Windows (RT) tablet voorbij hebben zien komen. HTC zou voor Windows RT gekozen hebben omdat de kosten van een Windows 8 tablet met Intel processor stukken hoger liggen dan een Windows RT tablet met ARM (Qualcomm op dit geval) processor.

Windows RT

Ook Nokia zou volgens recente berichten werken aan een Windows RT tablet. Het zijn natuurlijk nog geruchten maar het is goed nieuws voor Microsoft dat Windows RT weer wat positieve aandacht krijgt. Eerder verschenen er namelijk berichten dat fabrikanten geen interesse meer zouden hebben in Windows RT. Acer en Toshiba zouden hun tablets zelf al geschrapt hebben. Daarbij gaf Dell onlangs aan de naamgeving van het besturingssysteem te verwarrend te vinden.

Reacties (0)