‘HTC gaat komende drie jaar Nexus-toestellen produceren’

10 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-nexus-9

Naar verluidt zou HTC de komende drie jaar verbonden zijn aan Google en de ontwikkeling en productie van diverse Nexus-toestellen voor haar rekening nemen.

Wie gaat die nieuwe Nexus-tablet of -smartphone produceren? Dat is een vraag die we elk jaar tegenkomen. Volgens recente geruchten hoeven we dit ons de komende jaren echter niet meer af te vragen. HTC zou namelijk een driejarig contract met Google afgesloten hebben om in die drie jaar verschillende Nexus-toestellen uit te brengen.

De afgelopen jaren hebben we Nexus-smartphones en -tablets van verschillende fabrikanten voorbij zien komen. Onder meer LG, HTC, Huawei en Asus werkten samen met de internetgigant. Maar naar verluidt zou HTC de komende drie jaar verbonden zijn aan Google en de ontwikkeling en productie van diverse toestellen voor haar rekening nemen.

De laatste tablet van Google werd ook door HTC geproduceerd; de Google Nexus 9. De verkopen van dit model vielen nogal tegen, met name door de alsmaar terugzakkende tabletmarkt maar ook door vele bugs die kort na de lancering opdoken. Afgelopen jaar hebben we dan ook geen nieuwe Nexus-tablet van Google gezien en de vraag is of er überhaupt nog ooit een tablet van het bedrijf verschijnt. Wel bracht Google de Pixel C uit, een hybride tablet die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft.

Mochten de geruchten kloppen dan zou HTC de productie en ontwikkeling van de volgende Nexus-smartphones voor haar rekening nemen, en mogelijk ook de ontwikkeling en productie van een nieuwe tablet. Er gaan al tijden geruchten over nieuwe tablets van HTC maar het bedrijf zelf laat helemaal niks los over de plannen. Het blijft dus afwachten wat we precies kunnen verwachten maar dat er nieuwe smartphones en phablets in de Nexus-serie aan staan te komen is zo goed als zeker.

Reacties (0)