‘HTC brengt minder smartphones uit in 2018’

27 december 2017 1 Minuut 1 Reacties
htc-11-foto-3

Het gaat de laatste jaren niet altijd even goed met HTC. Voor 2018 zou het bedrijf minder smartphones gaan uitbrengen. Het bedrijf komt wel met een nieuw vlaggenschip, de HTC U12, en enkele mid-range smartphones.

De afgelopen jaren waren voor HTC niet bepaald gemakkelijk. In de gloriejaren van het bedrijf, met toestellen als de HTC Touch-serie op Windows Mobile 6.1 was het bedrijf één van de hipste fabrikanten van de wereld. In 2011 werd het bedrijf uit Taiwan door de GSM Association nog uitgeroepen tot fabrikant van het jaar.

Een jaar later raakte het bedrijf in de financiële problemen en waren het Apple en Samsung die de dienst gingen uitmaken. HTC hield echter stug vol en komt de laatste jaren met uitstekende smartphones op de markt. Wij waren dan ook razend enthousiast over de HTC U11.

Nieuw vlaggenschip op komst in 2018, de HTC U12

Onlangs raakte het bedrijf uit Taiwan echter een groot aantal medewerkers kwijt aan Google. Volgens bronnen uit de industrie zal HTC hierdoor genoodzaakt zijn om minder smartphones uit te brengen in 2018. Zo zou het bedrijf met een nieuw vlaggenschip komen, de HTC U12, en enkele mid-range telefoons.

De HTC U12 zou een Snapdragon 845-processor moeten krijgen en een 4K-display. Ook krijgt het toestel een dubbele achtercamera. Daarnaast zou er een minder snelle versie van de HTC U11 Plus moeten verschijnen in januari 2018. Dit toestel zou als mid-range smartphone worden gelanceerd. Meer nieuws omtrent de HTC-smartphones voor 2018 zou begin januari op de CES (Consumers Electronics Show) door het bedrijf bekend gemaakt worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ron lute

Ron lute
28 december 2017 om 08:11

Na een poosje getwijfeld te hebben ben ik tijdens blackfriday toch overstag gegaan voor HTC u ultra gezien dit voor 289 euro toch wel een enorm uitgebreid toestel bleek te zijn. Nu een poosje later kan ik besluiten dat ik absoluut een hele mooie deal heb gedaan op voorwaarde dat HTC na lancering van dit toestel de twee grote updates 8 en 9 gaat pushen met alleen nog maar de stock android apps want die werken nog altijd het fijnste

Inloggen