HP maakt webOS Open Source en komt met nieuwe tablets

09 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
HP-TouchPad-gebruik

HP heeft vandaag bekendgemaakt webOS te behouden en aan te bieden aan de Open Source community. Een verkoop of licentie heeft er dus blijkbaar niet ingezeten, maar het is zeker positief nieuws voor diegenen die fan zijn van webOS en wellicht een TouchPad hebben. HP zal namelijk binnenkort de code openbaar maken en vervolgens samen met ontwikkelaars de ontwikkeling voortzetten.

Niet alleen individuele ontwikkelaars mogen de webOS software in de toekomst gebruiken, ook andere bedrijven mogen ermee aan de haal gaan. Wanneer een Samsung of een LG iets ziet in webOS zouden ze dit kunnen gebruiken om met Android en iOS te gaan concurreren. Hiervoor is overigens wel hardware nodig en verrassend genoeg zal HP deze weer gaan maken. Eerder gaf het bedrijf aan dat dit niet zou gebeuren maar tegenover The Verge laat HP’s CEO Meg Whitman weten zeker plannen te hebben om webOS hardware op te markt te brengen, waarschijnlijk in de vorm van tablets.

HP wil nu dus samen met ontwikkelaars gaan kijken naar de mogelijkheden van webOS en absoluut een actieve rol blijven spelen in het hele proces, ook wanneer het aankomt op investeringen. Toch zal de webOS afdeling bij HP zelf flink uitgedund worden. Hoeveel ontslagen er zullen vallen is niet bekend. De toekomst ziet er voor webOS liefhebbers in ieder geval een stuk rooskleuriger uit nu we weten dat het besturingssysteem een doorstart maakt. Daarbij geeft HP aan dat bezitters van huidige hardware software ondersteuning en updates kunnen blijven verwachten.

Eigenlijk komt het er op neer dat HP nog steeds voldoende potentie in webOS ziet maar er niet meer zoveel geld in wil investeren. In plaats van zelf grote bedragen in te leggen om webOS verder te helpen wordt nu het publiek gevraagd om van webOS een competitief platform te maken. Daarbij wordt het zeer interessant om te zien hoe HP opnieuw zal proberen webOS tablets in de markt te zetten.

Bron: TheVerge

Reacties (0)