HP, Microsoft en Valve maken nieuwe SteamVR-headset HP Reverb G2

29 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
HP Reverb G2

Er is een nieuwe headset voor PC-gaming in de maak genaamd HP Reverb G2. Hiervoor hebben HP, Microsoft en Valve de krachten gebundeld.

Het moet een ‘next generation’-apparaat worden.

HP Reverb G2

Er is nog niets bekend over de nieuwe headset, maar hij moet beter worden dan de huidige PC-VR-headset HP Reverb. Dit apparaat is uitgerust met LCD-panelen met een hoge resolutie. Reverb is verder vooral ingestoken op draagcomfort in plaats van technische kracht. HP heeft een kleine teaser uitgebracht om het publiek vast warm te draaien voor de nieuwe VR-bril:

Het lijkt erop dat de bril is voorzien van twee camera’s aan de voorzijde om je positie in de gaten te houden. Mogelijk zijn deze camera’s er ook aan de zijkanten, maar dat is in het donker niet te zien. Heleaas ook niet wanneer je de videobeelden lichter maakt. Verder lijkt het erop dat deze headset dezelfde speakers heeft als Valve Index. Dat betekent dat ze niet in je oren zitten, maar er iets verder bij vandaan. Dit zorgt voor een betere doorstroom van het geluid.

Advertentie

Windows MR

In die video wordt gesproken over ‘de volgende generatie’, maar ook ‘geen compromissen’. Dat kan betekenen dat HP Reverb G2 de eerste nieuwe generatie-headset is binnen het Windows MR-systeem. Windows MR is een virtual reality-platform voor PC, waar tot nu toe alle HP-headsets gebruik van hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Windows MR een stapje wordt doorontwikkeld.

Valve heeft Microsoft in het verleden geholpen om de de eerste generatie van die Windows MR-headsets te maken. Het was eigenlijk bedoeld dat de verkoop van virtual reality-apps via de Windows Store zou gaan. Echter is inmiddels Valve’s online distributieplatform Steam daarvoor een grote marktplaats geworden. Momenteel wordt daar volop gebruik van gemaakt nu het VR-spel Half-Life: Alyx uit is. Dit is een  VR-shooter van Half-Life, een populaire gamereeks waar al meer dan tien jaar geen nieuwe games van zijn verschenen.

Misschien zou HP Reverb G2 ideaal zijn om Alyx te spelen, maar wanneer deze headset verschijnt en wat deze gaat kosten, is net als zijn verdere specs nog een raadsel.

Reacties (0)