HP presenteert nieuwe hybride laptops, waaronder Elite Dragonfly G2

11 januari 2021 5 Minuten 0 Reacties
hp-laptop-groot

Computerfabrikant HP Heeft tijdens CES 2021 zijn nieuwste convertible laptops gepresenteerd. Dat zijn laptops met een draaibaar scherm.

Computerfabrikanten zoals HP proberen met de aanhoudende pandemie, en lockdowns die her en der opgezet of verlengd worden, in te spelen op een groeiende behoeften naar flexibele laptops. Thuiswerken voor veel mensen is tegenwoordig de norm; en als je dan eindelijk weer eens naar kantoor kunt, dan is het handig als je al je bestanden bij je hebt (en niet afhankelijk bent van internet). Een laptop biedt in veel opzichten uitkomst: niet alleen omdat je dan altijd de benodigde bestanden bij je hebt, ook kun je hem opbergen en uit het zicht halen in de vrije uurtjes thuis.

HP Elite Dragonfly-laptops

Aan laptops zijn er geen gebrek en als we HP mogen geloven, dan komen er dus nog een aantal modellen aan. Zo is tijdens CES 2021 onder meer de Elite Dragonfly G2 aangekondigd. Dit is een lichtgewicht laptop voor mensen die overal moeten kunnen werken. Dit is een compacte en lichte laptop, met een standaardgewicht van minder dan een kilo. Aan boord zit een elfde generatie Intel Core-processor (Tiger Lake vPro) met maximaal 32 GB aan LPDDR4-werkgeheugen (dit is een oudere en ietwat langzamere soort werkgeheugen, LPDDR5 is er bijvoorbeeld ook al).

Het toetsenbord is waterbestendig. Dat betekent dat je er best een keer je kop koffie overheen kunt laten gaan, zonder dat je hoeft te denken aan waterschade. Het apparaat is voorzien van allerlei functies en eigenschappen. Zo wordt de audio verzorgd door Bang & Olufsen, kun je onderweg werken of 4- of 5g en is Tile ingebouwd (zodat je je kwijtgeraakte laptop sneller terugvindt). De 1,2 megapixelcamera heeft een resolutie van 720p en is voorzien van infrarood. Je kunt die camera tevens afdekken met een druk op de knop van je toetsenbord via de Sure Shutter.

Advertentie

Het Sure View-scherm van van de HP Elite Dragonfly G2 is 13,3 inch groot. Je kunt kiezen uit een fhd- of uhd-resolutie. De maximale helderheid ligt op 1000 nits. De Dragonfly Max lijkt in de basis ontzettend veel op de G2, maar heeft een paar verschillen. Zo is hij iets zwaarder (1,1 kilo), heeft hij een 5 megapixelcamera en zijn er veel betere microfoons aanwezig (handig voor de vele conference calls). Ook beschikt het scherm over Eye Ease, wat een zachter beeld voor de ogen oplevert. Het scherm krijgt dan een blauw licht-filter, waardoor je ogen minder belast worden.

Elite Folio

Dan hebben we de HP Elite Folio-convertible. Dit product is als een laptop, tablet en entertainmentstation te gebruiken. Onder de motorkap zit een Qualcomm 8cx-processor van de tweede generatie, geklokt op 3,15 GHz. Het apparaat is gemaakt van premium materialen en moet licht aanvoelen. Het scherm is 13,5 inch groot en heeft een schermverhouding van 3:2. Ook is er een resolutie van 1920 bij 1280 pixels aanwezig. Er is tot 16 GB aan werkgeheugen en tot 512 GB aan opslagruimte beschikbaar. Het interne geheugen is een solid state drive (ssd).

Hoe lang de accu meegaat is nog niet aangekondigd, maar dat opladen gaat gelukkig snel via de usb-c-poort. Via HP Fast Charge moet je na negentig minuten weer over negentig procent batterijvermogen beschikken. Het full-size toetsenbord kan ook tegen water en dergelijke. Daarnaast is de trackpad geoptimaliseerd voor de schermindeling. De laptop/tablet-hybride heeft in totaal twee usb-c-aansluitingen (versie 3.2), een 3,5mm-aansluiting en een nano-simkaart. Daardoor is ondersteuning voor 5g, evenals wifi 6 en bluetooth 5.0.

Verder zijn er vier speakers, geoptimaliseerd door Bang & Olufsen, en zijn er vier microfoons aanwezig. Via de camera voorop is het tevens mogelijk in te loggen met Windows Hello. Ook biedt de laptop toegang tot HP Sure View en Privacy Camera, voor de nodige privacy onderweg of op kantoor.

Envy 14

De HP Envy 14 is een laptop met Windows 10 Home aan boord. Onder de motorkap zit een elfde generatie Intel Core i5-processor (113SG7), vergezeld door 16 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte. Daarnaast is er een geïntegreerde Nvidia Geforce GTX 1650-gpu aanwezig (dit is de grafische kaart). Het scherm is 14 inch groot en heeft een maximale resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De laptop biedt ondersteuning aan voor wifi 6 en bluetooth 5. De camera heeft een resolutie van 720p en biedt een shutter aan, voor een groter gevoel van privacy.

Prijzen en beschikbaarheid

Voor de bovenstaande modellen gelden de onderstaande prijzen en releasedata.

  • Elite Dragonfly G2 zal naar verwachting beschikbaar zijn in februari, prijzen starten vanaf 1.499 euro.
  • Elite Dragonfly Max zal naar verwachting beschikbaar zijn in april, de prijs wordt dichter op de beschikbaarheid bekendgemaakt.
  • Elite Folio zal naar verwachting beschikbaar zijn in maart. De prijzen zullen dichter op de beschikbaarheid worden bekendgemaakt.
  • EliteBook 840 Aero G8 zal naar verwachting beschikbaar zijn in maart. De prijzen zullen dichter op de beschikbaarheid worden bekendgemaakt.
  • De EliteBook x360 1030 G8 en de HP EliteBook x360 1040 G8 zullen naar verwachting beschikbaar zijn in januari. De prijzen zullen dichter op de beschikbaarheid worden bekendgemaakt.
  • Elite x2 G8 zal naar verwachting beschikbaar zijn in mei. De prijzen zullen dichter op de beschikbaarheid worden bekendgemaakt.
  • Envy 14 zal naar verwachting beschikbaar zijn in januari voor een startprijs van 999 euro.

Reacties (0)