Honor Play, smartphone voor de gamer, komt naar Europa

30 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
honor-play-2

Vandaag heeft Honor tijdens de IFA 2018 bekend gemaakt dat de Honor Play naar Europa komt. Het is de eerste gamingtelefoon van het bedrijf, die helemaal toegespitst is op consumenten die ervan houden om spellen op hun mobiele telefoon te spelen. De telefoon is onder andere voorzien van een nieuwe grafische processor, de GPU Turbo, die razendsnel graphics moet genereren en niet te belastend schijnt te zijn voor de batterij.

De nieuwe Honor Play

De Honor Play is een midrange smartphone die over een 6,3-inch display beschikt. Dat scherm biedt FullHD+ resolutie en een verhouding van 19.5:9. Het geheel heeft smalle randen en bovenin een kleine inkeping voor onder meer de selfiecamera en een speaker. De smartphone wordt draaiende gehouden door een Kirin 970-processor met 4GB aan werkgeheugen en er is 64GB aan interne opslagcapaciteit.

Volgens Honor, het dochterbedrijf van Huawei, zal de telefoon als deze volgeladen is flink lang mee kunnen. Dat dankzij de forse 3.750 mAh-accu, die volgens het bedrijf wel vijftien uur aan een stuk video’s kan streamen. Mooi is ook de aanwezigheid van de GPU Turbo-modus.

Alles voor de ervaring

De Kirin 970-processor wordt bij de Honor Play ingezet voor een slimme trilfunctie. De ingebouwde kunstmatige intelligentie kan beelden en geluiden die in beeld zijn analyseren en bepalen waar trillingen nodig zijn. Ook wordt de AI ingezet voor 3D-audio. Op die manier zou de gamingervaring extra goed zijn. De Honor Play heeft verder nog een dubbele camera aan de achterkant, die voorzien is van een 16- en 2-megapixelsensor. De frontcamera beschikt eveneens over 16-megapixels.

Advertentie

De smartphone is in augustus in West-Europa verkrijgbaar. Onder meer in Duitsland en Frankrijk kan de telefoon voor 329 euro aangeschaft worden. Er komt ook een speciale editie uit die voor 349 euro verkocht wordt. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.

Reacties (0)