Hearthstone komt eind dit jaar naar Android-tablets

23 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
heartstone

Blizzard, één van de grootste spelontwikkelaars in de gamesindustrie, heeft aangekondigd dat Hearthstone dit jaar verschijnt voor Android. En dan specifiek voor Android-tablets, omdat het spel niet optimaal tot z'n recht komt op het kleine scherm van een smartphone.

Heartstone voor Android-tablets

Blizzard is één van de grootste ontwikkelaars uit de gamesindustrie. Het maakt grote, online spellen als World of Warcraft voor pc en is verantwoordelijk voor de immens populaire Diablo-serie. Maar Blizzard weet zich ook goed staande te houden op de mobile games-markt, waar het sinds dit jaar actief is met het kaartenspel Hearthstone, voor iPad. De game is gratis te spelen, maar bevat wel in-app-aankopen. Het mooie is dat je in principe nooit een stuiver hoeft uit te geven aan de game, omdat je hem op je eigen tempo kunt doorspelen.

Desondanks smijten gamers met hun geld naar hun iPads, omdat ze de beste kaarten van het spel willen hebben – die je dus binnen Hearthstone kunt aanschaffen. In Hearthstone draait het allemaal om het bedenken van de beste strategie met de kaarten die je hebt. Ruilkaartspellen waren al populair voor de invoering van een smart device, dus het is helemaal niet vreemd dat Blizzard succes boekt door die oude formule te combineren met hun eigen assets. Daarom is het goed om te weten dat Blizzard eindelijk bekendgemaakt heeft dat ook mensen met een Android-tablet snel de game kunnen spelen.

Voor het einde van het jaar kun je Hearthstone namelijk op je Android-tablet binnenhalen. Mocht je Hearthstone op je smartphone willen spelen (persoonlijk zou ik dat een te klein scherm vinden), dan kan dat later volgend jaar. Blizzard is er namelijk achtergekomen dat de versies voor iPhone en Android-smartphones meer ontwikkeltijd nodig hebben. Blizzard gaat vaak voor kwaliteit, dus de ontwikkelaar zal ongetwijfeld kijken naar hoe het het overzicht van de huidige versies overzet naar het kleinere scherm.

Hearthstone

Reacties (1)