Hands-on met de Microsoft Surface Windows 8 tablets

19 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Surface-tablet

Microsoft heeft afgelopen nacht getoond dat de tabletmarkt van groot belang is voor de toekomst van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. De softwaregigant presenteerde namelijk twee zelf ontwikkelde tablets die de meest optimale combinatie tussen hardware en software moeten bieden. Later dit jaar zal er een Surface tablet met Windows RT en een Surface tablet met Windows 8 verschijnen.

Direct na de presentatie van de twee tablets en een aantal interessante accessoires kregen de aanwezigen (kort) de tijd om de tablets even in handen te houden. De eerste indrukken waren overwegend positief, vooral kijkend naar de reactietijd van het touchscreen, de hoge kwaliteit displays en de soepele en snelle werking van Windows 8 in combinatie met de hardware. Toch blijven er ook wat vragen open, zoals de kloksnelheid van de processors, het werkgeheugen en – niet geheel onbelangrijk – de prijs waarvoor de tablets te koop zullen zijn. Hieronder vind je een tweetal korte video impressies van de Microsoft Surface tablets.

Hands-on video’s

In onderstaande video krijgt Slashgear een korte impressie van de Microsoft Surface tablet.

Advertentie

In onderstaande video deelt Joshua Topolsky van The Verge zijn ervaringen met de Surface tablet.

Hardware partners

Microsoft heeft natuurlijk flink wat hardware partners waarvan de softwaregigant grotendeels afhankelijk is bij de distributie van het Windows besturingssysteem. Je zou zeggen dat de lancering van eigen hardware niet in goede aarde valt bij deze partners aangezien Microsoft zich nu op hun terrein begeeft. CEO Steve Balmer heeft tegenover AllThingsD aangegeven dat de hardware partners al enige tijd op de hoogte zijn van Surface tablet plannen en hij heeft er het volste vertrouwen in dat de nieuwe tablets weinig invloed zullen hebben op de groeiende Windows omzetcijfers van deze fabrikanten. De Surface tablets zijn volgens Balmer in het leven geroepen om bij te dragen aan het succes met Windows 8.

Microsoft Surface presentatie

Wil je alle details van de presentatie van afgelopen nacht nog eens terugkijken dan kan dat in onderstaande video. Alle informatie over de nieuwe Surface tablets kun je ook teruglezen in dit artikel.

Reacties (0)