Hands-on: Eerste ervaringen met de Huawei Mate S

03 september 2015 3 Minuten 0 Reacties
Huawei Mate S – voorkant

We hebben een paar uur door kunnen brengen met het nieuwste toestel van Huawei. Een 5.5 inch smartphone met indrukwekkende specificaties en grote gelijkenissen met een van de populairste smartphones op de markt.

Gisteren heeft zijn haar nieuwste vlaggenschip telefoon gepresenteerd aan het publiek en zoals zoveel fabrikanten is het belangrijkste toestel een groot toestel. Leuk voor ons want dan valt het in de categorie phablet en kunnen we we dus met het nieuwste en mooiste spelen.

Specificaties Huawei Mate S

Natuurlijk heeft een vlaggenschipmodel de mooiste specificaties en daar is deze Huawei geen uitzondering op. Ondanks dat dit scherm niet de meeste pixels heeft met ‘maar’ 1920 x 1200 pixels voelt het scherm van de Huawei Mate S toch als een van de betere smartphoneschermen op de markt. Opvallend is vooral de manier waarop de pixels dicht onder het glas lijken te liggen en dat zorgt toch altijd voor de mooiste ervaring. Het helpt ook redelijk bij het voorkomen van reflecties. Het glas is overigens een klein beetje gebogen aan de randen, net zoals bij de nieuwste generatie iPhones. Het is overigens overduidelijk dat Huawei goed naar hun Amerikaanse vrienden uit Cupertino heeft gekeken want een hoop van de designelementen hebben veel weg van de iPhone, van gebogen glas tot de wallpaper die gebruikt wordt. En zelfs bij het verzinnen van een goede term voor de extra drukgevoeligheid dat hun scherm heeft wisten ze niet gek veel inspiratie te vinden en praten we dus vanaf nu over Force Touch. Huawei Force Touch en Apple Force Touch.

 

Wij zijn zelf overigens doorgaans wel fan van de designkeuzes die Apple in zijn producten maakt en dus vinden we het helemaal niet erg dat deze Huawei Mate S zo op een iPhone lijkt. Het maakt hem gewoon een van de mooiste Android-telefoons op de markt. De behuizing is gemaakt van mooie luxe materialen en het afwerkingsniveau is zonder meer gewoon hoog te noemen. De nieuwe vingerafdrukkenscanner (nog steeds aan de achterkant van het toestel) werkt goed en snel, en heeft zelf een paar nieuwe features meegekregen zodat je snel je notificaties kan bekijken of een handige selfie kan maken.

Opladen gaat nog steeds via MicroUSB, we hadden eigenlijk USB-C verwacht. Voor nu zijn onze eerste indrukken gewoon erg positief, dat mag ook wel met 3GB en de nieuwste Kirin-processor. Het toestel voelt snel en solide aan, foto’s in het donker vallen nog wel een beetje tegen maar wie weet komen we na het uitvogelen van de instellingen tot een beter resultaat.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Helaas zijn er nog wat onduidelijkheden als het gaat over de prijs en beschikbaarheid op de Nederlandse markt. Tijdens de persconferentie stond op de slide dat het toestel direct naar Nederland komt. Volgens het Nederlandse PR team blijkt dat echter nog niet helemaal duidelijk te zijn. We zullen zien. De adviesprijs begint in ieder geval straks zo rond de 650 euro, maar voor de meest uitgebreide versie (met Force Touch en 128 GB opslag) moet ongetwijfeld een stuk meer betaald gaan worden.

Reacties (0)