Hands-on: Eerste ervaring met de nieuwe Lenovo Thinkpad Yoga 260 en 460

07 september 2015 1 Minuut 2 Reacties
Lenovo-ThinkPad-Yoga-260

Op de beursvloer in Berlijn hebben wij wat tijd doorgebracht met de nieuwe Thinkpad Yoga's en zijn we vooral onder de indruk geraakt van de kleinere Lenovo Thinkpad 260 met het 12.5-inch display.

De opvolger van de Thinpad Yoga (2014) is vooral een stuk dunner en lichter geworden. Nieuw is de vingerafdrukscanner in de behuizing en dat is natuurlijk goed voor de zakelijke gebruiker. Heel veel meer dan het gewicht en formaat testen hebben we natuurlijk niet kunnen op in Berlijn, maar dat was al wel genoeg om te merken dat dit een waardige opvolger gaat worden van de machine waar we al zo’n fan van zijn.

De behuizing voelt ondanks het verloren gewicht en formaat nog steeds supersterk aan en ook het Yoga-scharnier is weer voorzien van een goede weerstand zodat het scherm niet op een irritante manier wiebelt. Qua snelheid hebben we met de nieuwste Intel processoren natuurlijk ook niets te klagen. De vingerafdrukscanner heeft helaas nog het ‘ouderwetste’ swipe-design en is nog niet zo gaaf als de scanners die we gewoon zijn van iPhones of de nieuwere Huawei-toestellen, maar werkt uiteindelijk wel gewoon prima. We zijn ook blij te zien dat het toetsenbord nog steeds ‘geblokkeerd’ wordt in zijn eigen behuizing zodra het scherm 360 graden gedraaid wordt richting tablet-modus. Hierdoor zijn de toetsen verzonken in hun eigen omlijsting en kun je niet per ongeluk toetsen indrukken.

Wij zijn erg benieuwd naar een langere testperiode met beide modellen en hopen jullie dus in een later stadium te kunnen voorzien van meer dan een paar woorden met betrekking tot deze nieuwe Lenovo Thinkpad Yoga-modellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad Yoga 260 is vanaf november verkrijgbaar voor €979 (ex. btw), en de ThinkPad Yoga 460 komt in februari 2016 uit, met een prijskaartje van €839 (ex.btw).

Reacties (2)