‘Google wil vingerafdruklezer breder inzetten met nieuwe Nexus’

03 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
nexus-vingerafdruklezer

Google wil de vingerafdruklezer voor meer dingen gaan gebruiken op de nieuwe Nexus-modelen dan alleen voor het ontgrendelen van je smartphone of het goedkeuren van betalingen. Ook kun je er straks de notificatiebalk mogelijk mee naar beneden halen.

Meer doen met de vingerafdruklezer op de nieuwe Nexus

Google heeft mogelijk het plan de vingerafdruklezer breder in te zetten op de nieuwe Nexus-modellen, waar HTC mogelijk aan werkt. De nieuwe Nexus-modellen worden in elk geval genoemd in dit gerucht; onduidelijk is nog of de nieuwe features ook naar de Nexus 6P of Nexus 5X worden gebracht. Het idee dat Google heeft luidt als volgt: met de vingerafdruklezer de notificatiebalk naar beneden trekken. Er is zelfs al een gif verschenen waarin die functionaliteit – afgekeken bij Huawei waarschijnlijk – in beeld is gebracht.

Het is dus helemaal geen nieuw idee of een nieuwe implementatie van de vingerafdruklezer, maar het lijkt ons wel heel handig om zoiets tot je beschikking te hebben. Wat verder opvallend is aan de bovenstaande afbeelding, is de homeknop. Google werkt mogelijk ook aan nieuwe navigatieknoppen voor Android en bronnen melden nu dat die knop zich nog wel eens kan misdragen en blijft hangen in de bovenstaande houding. Ook zou je met die knop de Google Assistant (hier lees je daar alles over) kunnen oproepen.

Reacties (0)