Google wil dat alle Androids een digitale gezondheid-app hebben

08 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Digital Wellbeing

Google verplicht het Android-telefoonmakers een digitale gezondheid-app op hun telefoons te plaatsen. Het hoeft niet te gaan om de officiële app, als er maar iets van aanwezig is. Ook moeten Android-telefoons altijd opties aanbieden voor ouders en verzorgers.

App voor digitale gezondheid verplicht op Android

De redactie van 9to5Google zegt interne documenten van Google te hebben ingezien, waarin staat dat Android-telefoonmakers verplicht zijn de app digitale gezondheid toe te voegen aan hun smartphones. Het gaat dan om telefoons met Android 9 en Android 10. Fabrikanten zijn vrij om de Digitale Gezondheid-app van Google te gebruiken, maar kunnen ook een eigen alternatief aanbieden. Mocht voor de laatste optie gekozen worden, dan moet die oplossing aan een aantal dingen voldoen. Zo moet het dashboard dit ondersteunen:

  • totale tijd dat het scherm aangestaan heeft
  • hoeveelheid keer dat het apparaat ontgrendeld is
  • hoeveelheid ontvangen notificaties

Verder moeten de statistieken per app bekeken kunnen worden, evenals per dag of per uur. Ook moeten gebruikers de data van ongeveer een week geleden nog kunnen inzien. Verder moeten de alternatieven appgebruik kunnen beperken en ondersteuning aanbieden voor de niet-storen-modus en de Wind Down-functie. Omdat Google dus nogal wat eisen stelt aan een dergelijke app, verwachten we dat we in de toekomst veel meer Android-apparaten met de officiële app van Google gaan tegenkomen, in plaats van alternatieven.

Reacties (0)