Google werkt aan sociaal gameplatform voor jou en je vrienden

03 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-logo

Google heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan een nieuw sociaal gameplatform voor jou en je vrienden, genaamd Arcade. Dit platform zal worden gelanceerd op mobiele apparaten en gebruikmaken van je telefoonnummer. Je hoeft geen gebruik te maken van een specifiek sociaal netwerk.

Google Arcade: sociaal gameplatform op mobiele apparaten

Google helpt naar verluidt de jonge techondernemer Michael Sayman met het opzetten van een nieuwe social gaming startup. Bloomberg schrijft erover en meldt dat het project Arcade wordt genoemd en niet zal worden gekoppeld aan een specifiek sociaal netwerk (je hoeft dus bijvoorbeeld niet per se Google+ te gebruiken). In plaats daarvan kun je je registreren met je telefoonnummer, bevestigt Google tegenover de website. De zoekmachinegigant geeft verder nog geen details over het project, dat zich focust op sociaal gamen met vrienden.

Wat Arcade precies voor vorm krijgt, is dus nog niet bekend. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat je er straks triviaspellen op speelt. Zulke spellen kunnen miljoenen mensen bereiken, gamer of geen gamer, en hebben dus een immens bereik zonder dat je er ontzettend veel moeite voor hoeft te doen. De reden dat Google niet zou hebben gekozen voor een koppeling met een sociaal netwerk, kan te maken hebben met het idee dat dit project zelf voor een sociale plek moet gaan zorgen. Het wachten is nu op de eerste details omtrent het project.

Reacties (0)