Google voorziet apps van leeftijdsclassificaties in Google Play

17 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
Play Store update

Google heeft de Google Play Store wederom voorzien van een update, ditmaal met onder meer een leeftijdsclassificatiesysteem. Ook is er nu een menselijk team van app-recensenten, die apps gaan beoordelen voordat ze uitkomen.

Google Play voorzien van nieuwe updates

Google rolt momenteel twee nieuwe updates uit voor de Google Play Store, die niet alleen de gebruikerservaring voor de consument moet verbeteren, maar ook voor de app-ontwikkelaar. Eén van die aanpassingen is de introductie van een duidelijk leeftijdsclassificatiesysteem – een systeem dat in principe overal gelijk is, maar in acht neemt dat er in sommige landen andere normen en waarden gelden voor wat wel of niet geschikt is voor kinderen, minderjarigen of volwassen. Er zullen dus lokale verschillen aanwezig zijn.

De officiële classificatie bevat de richtlijnen van de  International Age Rating Coalition (IARC) en zijn aanverwanten, waaronder de Entertainment Software Rating Board (ESRB), Pan-European Game Information (PEGI), Australian Classification Board, Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) and Classificação Indicativa (ClassInd). Voordat Google een classificatie aan een app kan hangen, dient de ontwikkelaar een korte vragenlijst in te vullen – ontwikkelaars hebben tot mei de tijd, anders worden hun apps geblokkeerd op de Store.

Naast de introductie van het bovenstaande systeem, heeft Google ook een menselijk team van app-recensenten in het leven geroepen, die apps van tevoren kunnen beoordelen. Dit team is er voornamelijk om te bepalen of een app geen content bevat die tegen de voorwaarden van de Play Store ingaan. Nu kunnen deze processen natuurlijk veel tijd innemen, maar Google verzekert iedereen dat deze processen snel achter de rug zijn en de apps binnen enkele uren op de Google Play Store zullen verschijnen. Lees hier meer over Google Play.

Reacties (0)