Google updatet Gmail- en Drive-apps

31 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
Gmail-iOS

Google heeft vandaag twee van zijn apps van een update voorzien: de Gmail- en de Google Drive-applicaties. Met Gmail is het nu eindelijk mogelijk meerdere e-mailaccounts te koppelen in de app.

Updates voor Google Drive en Gmail

Omdat Google zich ervan bewust is dat mensen vaak meerdere e-mailadressen hebben, die niet eens allemaal van Google hoeven te zijn, is het vanaf vandaag mogelijk al die adressen samen te laten komen in één applicatie: de Gmail-app. Je kunt ook Outlook- en Yahoo-adressen toevoegen. Je hebt de keuze om de mails per e-mailadres te bekijken of tapt eenmalig op het kopje ‘alle inboxen’ om alle mails in één overzicht te bekijken. Zo kun je wellicht sneller je e-mailberichten beantwoorden, zonder dat je hoeft te wisselen van app.

E-mailadressen die Yahoo en Outlook krijgen overigens dezelfde behandeling als die van Gmail: je mailconversaties worden getoond alsof het gesprekken zijn, net zoals dat al jaren met Gmail het geval is. Daarnaast heet Google de Gmail-app voorzien van een betere search client, vloeiendere animaties, grotere previews van toegevoegde bestanden en een snellere methode om bestanden op te slaan in Google Drive. Mocht Gmail nou ook nog eens andere cloudopslagapplicaties gaan ondersteunen, dan zijn we helemaal blij.

Over cloudopslag gesproken: de Google Drive-app is ook geüpdatet. In het hamburgermenu van Google Drive zie je voortaan ook een kopje met foto’s staan, zodat je die kunt beheren vanuit de Google Drive-applicatie. Je kunt er handmatig foto’s aan toevoegen – onduidelijk is echter of er ook automatisch geüpload wordt, net zoals met Google Foto’s het geval is op je Android-tablet of iPad. Ook snappen we niet waarom we nu op drie plekken binnen Google onze foto’s opslaan: Google Drive, Google+ en Foto’s. Daar wordt het niet duidelijker door.

Gmail
Google Drive

Reacties (0)