Google trekt volgend jaar de stekker uit Google Inbox

13 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
inbox-by-gmail-2

Google heeft besloten om de stekker uit de populaire Google Inbox-app te trekken. De app werkt vanaf maart 2019 niet meer. Veel functies hebben hun weg inmiddels gevonden naar Gmail, maar voor veel power user zal het niet gemakkelijk zijn om terug te moeten naar die dienst.

Google Inbox stopt maart 2019

Google heeft laten weten dat de app Google Inbox, een experimentele en geliefde e-mailapplicatie, vanaf maart 2019 wordt stopgezet. Inbox had zijn eigen manier van e-mail beheren en leunde hevig op bewegingen, vooral in zijn Android- en iOS-applicatie. Ook heeft de dienst zijn eigen website, waar dezelfde functies, zoals archiveren, snoozen en herinneringen aanmaken, allemaal beschikbaar zijn. Het is nog steeds een prima alternatief voor Gmail, Googles andere maildienst, vanwege de mogelijkheid e-mail en notities te snoozen.

Wanneer je besluit een bericht te snoozen, dan kun je hem op een later moment nog eens binnenkrijgen. Bijvoorbeeld op het moment dat je ergens bent aangekomen of op het moment waarop je zeker weet dat je er tijd voor hebt. Daardoor kun je vrijwel een complete dag tegen een leeg e-mailscherm aankijken, mits je natuurlijk alle berichten onderhoudt. Dat geeft voor veel mensen rustig en een gevoel van controle — en het belangrijkste: het overzicht. Of Gmail alle functies van Google Inbox gaat krijgen, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)