Google toont verbeteringen Android N: dit is er nieuw

18 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Android Nougat logo

Google heeft zojuist tijdens de Google I/O-conferentie een volgende preview van Android N gepresenteerd. Deze versie brengt een klein aantal wijzigingen met zich mee, waaronder automatische updates.

Android N developer preview 3

Een belangrijke vernieuwing in de derde developer preview van Android N is het automatisch updaten van je toestel. Google gaat ervoor zorgen dat apparaten met deze versie van Android automatisch bijgewerkt worden naar de nieuwste software. Je hoeft hier als eigenaar van een smartphone of tablet dus niks voor te doen. Je hebt als gebruiker wel de keuze om dit uit te zetten. Daarnaast krijg je geen meldingen meer wanneer applicaties aan het updaten zijn. Steeds meer gebeurt dus op de achtergrond zodat je als gebruiker met je dagelijkse bezigheden door kunt gaan.

Een andere vernieuwing is de speciale VR-modus binnen Android N. Hiermee moet het tonen van virtual reality-content geoptimaliseerd worden om zo een betere VR-ervaring op smartphones en tablets te bieden. Diverse fabrikanten ondersteunen deze modus al, waaronder Huawei, Samsung en LG.

Google noemde ook een aantal verbeteringen die we ook in het voorjaar al tegenkwamen. Zo moeten de grafische prestaties van het besturingssysteem verbeterd zijn en moeten apps 75 procent sneller opstarten. Bovendien nemen apps binnen Android N veel minder ruimte in beslag zodat je meer overhoudt voor je media.

Advertentie

Wil je meer weten over alle nieuwigheden binnen de nieuwste versie van Android, waaronder de mogelijkheid om apps in split-screen te draaien? Lees dan onze volledige Android N preview door.

Beschikbaarheid

Android N – de naam is nog steeds onbekend – wordt aan het einde van de zomer officieel uitgebracht. Tot dat het zover is krijgen we nog meer testversies van het besturingssysteem te zien. De versie die vandaag uitgebracht is kan ook door eindgebruikers gedownload worden. Je kunt je via deze website inschrijven wanneer je met Android N aan de slag wilt. Onder meer de Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X en Nexus 9 worden ondersteund.

Reacties (0)