Google rolt nieuwe versie van Google Contacten uit

09 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-contacten

Google heeft deze week een nieuwe versie van de Google Contacten-app uitgerold, met meer elementen van het nieuwe Material Design. De aanpassingen zijn hier puur visueel. Google zet tegenwoordig meer in op wit en grijstinten en dat is goed zichtbaar binnen deze applicatie.

Update voor Google Contacten

Google heeft een nieuwe versie van de Google Contacten-applicatie uitgerold. We krijgen nog steeds geen donker thema, waar gebruikers al maanden om vragen, maar krijgen wel andere nieuwe user interface-elementen. Qua design heeft Google geen aanpassingen doorgevoerd, maar qua kleuren is er wel het één en ander veranderd. Zo is de blauwe kleur aan de bovenkant verdwenen en heeft die plaatsgemaakt voor een witte achtergrond, die naadloos overgaat in de contactenlijst wanneer je besluit door die lijst te scrollen.

De navigatielade is nog steeds present. Daar heeft Google wel een kleine aanpassingen gedaan aan de interface, maar eigenlijk mag het geen naam hebben. De iconen en de namen hebben nu wat meer ruimte gekregen. Officieel wordt dit design Material Design 2.0 genoemd, maar Google noemt het simpelweg Material. Andere ontwikkelaars zijn overigens niet verplicht deze kleuren over te nemen — maar met de release van Android Pie zien we dat Google steeds vaker kiest voor wit en lichtgrijs. En past Google Contacten er veel beter bij.

Reacties (0)