Google rolt beveiligingsupdate van maart uit voor Pixel-telefoons

06 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel

Google heeft de beveiligingsupdate van maart uitgerold voor de Pixel-telefoons. Deze dicht in totaal 43 veiligheidsrisico's en brengt drie verbeteringen door. Zo zal het scherm nu sneller reageren wanneer de telefoon met de vingerafdruksensor wordt ontgrendeld.

Google heeft een beveiligingsupdate voor de Pixel-telefoons uitgerold. Het gaat om de beveiligingsupdate van maart voor de Pixel 2 en de Pixel 2 XL. Deze brengt een aantal verbeteringen met zich mee en dicht enkele veiligheidsrisico’s op de smartphones.

Snellere reactie op ontgrendelen met vingerafdruksensor

De beveiligingsupdate van maart is vanaf nu beschikbaar. De update lost 43 veiligheidsrisico’s op en voegt drie verbeteringen toe aan de algehele ervaring met de smartphones. Zo zal het scherm met de update sneller reageren tijdens het ontgrendelen met de vingerafdruksensor voor de Pixel 2 en de Pixel 2 XL. Voor de Pixel 2 XL is de kwaliteit van de audio-opname beter geworden wanneer een video wordt opgenomen. Niet dat je hier vaak gebruik van zult maken, maar beide smartphones hebben tevens een verbetering gekregen omtrent de rapportage van een mogelijke crash.

Qua veiligheidsrisico’s zijn er enkele gaten gedicht. Hieronder vallen enkele kritieke risico’s waaronder een lek in het Media Framework. Ondanks dat Google enkele risico’s als kritiek heeft aangegeven heeft het bedrijf laten weten dat er geen gevallen bekend zijn waarin gebruikers gevaar hebben gelopen. De updates zijn handmatig te downloaden, maar je kunt ook wachten op een  over-the-air-update. De volledige lijst met verbeteringen en specifieke veiligheidsrisico’s die gedicht zijn kun je vinden op de Android-website.

Reacties (0)