Google Play Kiosk krijgt Android L-update

03 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Play-Kiosk-nieuw

De eerstvolgende app die de Material Design-update ontvangt is Google Play Kiosk, de app waarmee je rss-feeds, magazines en kranten kunt lezen.

Google heeft een grote update voor de Google Play Kiosk-app uitgebracht. De internetgigant brengt het uiterlijk van Android L naar de app, wat wederom aantoont dat de lancering van het nieuwe besturingssysteem niet lang meer op zich zal laten wachten.

Google is al een paar maanden bezig met updates voor de eigen apps om deze te voorzien van het Material Design-principe dat met Android L aangekondigd werd. De eerstvolgende app die de update ontvangt is Google Play Kiosk, de app waarmee je rss-feeds, magazines en kranten kunt lezen.

De applicatie heeft de bekende effecten van het Material Design meegekregen, waaronder een lichte verhoging van de kaarten om meer diepte en context te geven, vloeiendere overgangen en meer focus op grote afbeeldingen. Met name in het tijdschriften deel is de verandering duidelijk, doordat elke pagina van een tijdschrift zijn eigen kaart gekregen heeft.

Advertentie

De leesbaarheid op tablets was in Kiosk al goed geregeld en met de nieuwste update wordt ook de leesbaarheid op smartphones verbeterd. Door omschrijvingen van elk onderwerp kun je eenvoudig door uitgaven scrollen, kun je naar onderen swipen voor meer informatie over een onderwerp en kun je van onderwerp wisselen door naar links of rechts te swipen.

De update voor Google Play Kiosk wordt op dit moment reeds voor Amerikaanse gebruikers uitgerold. De update wordt zoals altijd in fasen uitgerold dus het kan even duren voordat deze zichtbaar is op jouw smartphone of tablet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)