De Google Pixel 2 zal niet worden voorzien van een koptelefoonaansluiting

07 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
madebygoogle-pixel-xl-1

Als we de nieuwste geruchten omtrent de Google Pixel 2 mogen geloven, dan zal het apparaat geen aansluiting voor de koptelefoon krijgen. Sterker nog: Google zou deze zet al een tijdje geleden hebben overwogen, wat achteraf gezien ironisch is.

Google Pixel 2 zonder koptelefoonaansluiting – gerucht

In de afgelopen twaalf maanden is er een hoop gedoe geweest omtrent de oude, maar betrouwbare koptelefoonaansluiting. Verschillende fabrikanten hebben ervoor gekozen om de ‘verouderde’ hardware uit hun smartphones te halen, zodat de telefoons nog dunner gemaakt konden worden. Onder andere Apple, HTC en Motorola hebben zich aan dit design gewaagd, met een hoop wisselende reacties als gevolg. Is het dom, moedig of juist superslim? Dat laten we aan jou over. Maar nu schijnt Google ook te overwegen de aansluiting weg te halen.

De koptelefoonaansluiting zou namelijk niet op de Google Pixel 2 komen te zitten. Dat meldt de website 9to5Google, die claimt een intern document te hebben ingekeken waar dat in beschreven zou staan. Echter, de site meldt ook dat ze dit gegeven niet hebben kunnen verifiëren met hun eigen bronnen, dus het kan nog anders uitpakken. Daarnaast schijnt Google deze stap al een tijdje te overwegen, wat best ironisch zou zijn. De Google Pixel heeft wél een koptelefoonaansluiting en die aansluiting was een groot onderdeel van de marketingcampagne.

Reacties (0)