De Google Pixel 2 krijgt ook knijpbesturing, net als de HTC U11

16 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-pixel-xl-opvolger

Bij de FCC is een document van HTC opgedoken waarin meer informatie staat over de aankomende en onaangekondigde Google Pixel 2. Eén van de dingen die dit document bevestigt, is het idee dat HTC dus de fabricage van het toestel voor haar rekening neemt.

Meer informatie over de Google Pixel 2 gelekt

Er is meer informatie over de Google Pixel 2 via de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond, gelekt. De informatie bevestigt een aantal dingen over het aankomende toestel; één van die dingen is dat HTC toch verantwoordelijk is voor de fabricage van het toestel, aangezien de naam van die fabrikant boven het document staat. Of het grotere model, voorlopig nog de Pixel XL 2 genoemd, ook door HTC wordt gemaakt is niet waarschijnlijk — volgens de geruchten is LG dit jaar verantwoordelijk voor de phablet, met dat grote scherm.

Eerder gelekte foto’s lieten al toestellen zien met grote randen aan de boven- en onderkant, evenals (niet goed zichtbare) stereospeakers aan de voorkant. Beide modellen van de nieuwe Google Pixel 2 zouden ook de koptelefoonaansluiting verliezen. In het document van de FCC is te lezen dat de Pixel 2 wordt voorzien van knijpinvoer, net als op de HTC U11. Deze invoermethode heet nu Active Edge en kan een aantal dingen doen. Eén van de dingen is het oproepen van de Google Assistant, zoals te zien op de onderstaande afbeelding.

In deze testfase draait de Google Pixel 2 ook op Android 8.0.1, zoals hierboven aan de onderkant te zien is. Android 8.0 is nog niet verschenen (mogelijk gebeurt dat op 21 augustus), maar achter de schermen lijkt Google dus al te werken aan een recentere versie. De redactie van Android Police merkt op dat deze informatie precies een jaar nadat de info voor de eerste Pixel-modellen naar buiten is gebracht, en dat die toestellen medio oktober waren onthuld. Mogelijk herhaalt Google dit jaar dezelfde stappen als vorig jaar.

Reacties (0)