Google patenteert apparaat met laptopdesign en twee schermen

29 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-patent-twee-schermen-laptop

Google heeft een patent laten vastleggen waarin een apparaat met twee grote touchscreens wordt weergeven, die kan worden gebruikt als laptop, een tablet of een ander draagbaar apparaat. Of het bedrijf dit product ooit op de markt gaat uitbrengen, is helaas niet bekend.

Google patenteert apart apparaat met twee touchscreens

Google heeft een patent in handen voor een apparaat met twee grote aanraakgevoelige schermen. Dit apparaat zou kunnen worden gebruikt als een laptop, een tablet of een ander draagbaar apparaat. Het design doet een beetje denken aan de Lenovo Yoga Book: een convertible met een plat design, die gebruikers in staat stelt heel gemakkelijk geschreven berichten te digitaliseren. In tegenstelling tot die Yoga Book zou dit apparaat niet beperkt zijn in functionaliteit en in theorie dezelfde hardware kunnen aanbieden onder beide displays.

In het patent staat tevens beschreven dat je de schermen kunt loskoppelen en dat beide onderdelen dus los van elkaar kunnen werken. Hiermee zou Google een ultiem apparaat op het gebied van draagbaarheid en aanpasbaarheid in handen hebben. Wanneer je beide displays aan elkaar zou koppelen, dan kunnen ze gebruikmaken van dubbel zoveel processorkracht en werkgeheugen, waardoor de hardware ineens sneller en krachtiger is. Ook zou je het onderste scherm kunnen instellen als toetsenbord of notitieblok.

Reacties (0)