Google Now-launcher draait nu ook op Android 4.1 en hoger

04 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google Now

Softwaregigant Google heeft de Google Now-launcher beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen, zowel telefoons als tablets, vanaf het besturingssysteem Android 4.1 en hoger.

Softwaregigant Google heeft de Google Now-launcher beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen, zowel telefoons als tablets, vanaf het besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean) en hoger. Eerder was Google Now enkel beschikbaar voor Android 4.4. Nu hebben veel meer Android-gebruikers toegang tot de informatiedienst.

Google Now is een zoek- en informatiedienst die met een swipe te vinden is op het homescreen van je tablet (en telefoon). De dienst toont informatie gebaseerd op jouw interesses. Het combineert simpele diensten als het weerbericht, met de afspraken uit je agenda, de door jou ingevulde zoekopdrachten en zelfs informatie uit je Gmail-account. Het is een complete dienst waar voorheen enkel Android 4.4-gebruikers mee uit de voeten konden. Nu kunnen gebruikers met een oudere versie van Android ook de service installeren op hun Android-toestel.

Advertentie

De Google Now-launcher is nu gratis te downloaden uit de Play Store. De link naar de applicatie vind je onderaan dit bericht. Door de launcher beschikbaar te maken voor Android 4.1 en hoger, kan ineens zo’n driekwart van alle Android-gebruikers gebruikmaken van de dienst.

Naast gemakkelijk naar links swipen, is het ook mogelijk om simpelweg op de zoekbalk op het homescreen te drukken om snel iets op te zoeken. Daarnaast is het ook mogelijk om ‘OK Google’, gevolgd door een stemcommando te gebruiken en Android zodoende een opdracht te geven. Zo zet je bijvoorbeeld gemakkelijk je wekker voor de volgende dag, plan je een agenda-item in of kun je jezelf later die dag helpen herinneren om nog dat ene mailtje te versturen. Aangeraden wordt om de service voorlopig wel in het Engels te gebruiken, omdat niet alle functies in het Nederlands ondersteund worden.

Google Now-launcher

Reacties (0)