‘Google Nexus 8 krijgt Nvidia Tegra-processor’

28 mei 2014 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Waar rook is, is normaal gesproken vuur. Als we dit toepassen op de geruchten over de Google Nexus 8 dan kan het bijna niet anders dan dat Google op korte termijn een nieuwe tablet aan de Nexus line-up toevoegt. Vandaag is weer informatie opgedoken waaruit we kunnen opmaken dat Google aan een Nexus-tablet werkt en dat deze waarschijnlijk op een Tegra-processor van Nvidia draait.

Nexus 8 of Nexus 10?

Eerder deze week publiceerde Google een afbeelding op de Google I/O-website waar we een onbekende tablet in terugzagen. Meteen gingen er berichten dat dit wel eens de Nexus 8 zou kunnen zijn. Helaas werd gisteren duidelijk dat het toch om de alweer twee jaar geleden aangekondigde Nexus 10 ging en dat het perspectief voor voor verwarring zorgde. Maar, dat betekent niet dat de Nexus 8 niet bestaat.

Verwijzingen

Er gaan al weken geruchten over de komst van een Nexus 8. Zo is de tablet bijvoorbeeld onder de naam ‘flounder’ opgedoken in de broncode van Android. Dat dit een Nexus-tablet is lijkt waarschijnlijk omdat dit de naam van een vissensoort is, in het Nederlands schol, en Google voor eerdere Nexus-apparaten ook vissensoorten gebruikte. De website die deze aanwijzingen in de broncode vond heeft vandaag wat meer informatie weten te achterhalen.

Volgens de website Myce komt de Google Nexus 8 er aan en is het waarschijnlijk dat Google de tablet tijdens de I/O conferentie presenteert. Deze staat eind volgende maand gepland. De website heeft meerdere verwijzingen naar ‘flounder’ gespot, ondanks verwoede pogingen van Google om de aanwijzingen uit de broncode van het besturingssysteem te verwijderen. In een recente versie wordt echter gesproken over de ‘flounder’ in combinatie met een Tegra-processor. Er wordt gesproken over zowel een 32-bit- als een 64-bit-versie.

Nvidia Tegra-processor

Dat 64-bit genoemd wordt is niet opvallend. Google zou namelijk volgens geruchten al tijden werken aan een 64-bit-ondersteuning voor Android. Hierdoor kunnen 64-bit-chips gebruikt worden, welke lastige berekeningen sneller kunnen uitvoeren en meer werkgeheugen in kunnen zetten. Opvallender is dat Nvidia de chipfabrikant lijkt te worden. Nvidia maakte onlangs nog bekend de strategie te wijzigen en zich vooral op gaming en auto’s te gaan richten. De nieuwste Nvidia Tegra K1-processor is dan ook in nagenoeg geen enkele tablet of smartphone te vinden. Eerder gingen er ook geruchten dat Intel de Nexus 8, welke geproduceerd zou worden door HTC, van een 64-bit-processor uit de nieuwe Moorefield familie zou voorzien.

Reacties (0)