‘Google Nexus 8.9 wordt gemaakt door HTC, Nexus 7 (2014) door Asus’

20 maart 2014 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Google zelf heeft dit jaar nog geen nieuwe tablets aangekondigd maar als we de geruchten mogen geloven komt het bedrijf dit jaar met twee nieuwe modellen.

Eén van de nieuwe tablets is de Google Nexus 8.9, die opvallend genoeg geproduceerd zou worden door HTC. De derde generatie Nexus 7 zou, net als de eerste twee generaties, door Asus gemaakt worden.

Google Nexus 8.9

Er gaan al een aantal maanden geruchten over een Nexus 8-tablet van Google en volgens de meest recente geruchten zou de tablet een formaat van 8.9-inch meekrijgen. Dit is mogelijk het ideale formaat waar Google naar op zoek is door de combinatie van mobiliteit en een groot schermoppervlak voor media consumptie. Google zou gaan voor een high-end device en daarvoor de samenwerking aangegaan zijn met HTC, aldus een analist van IHS Technology tegenover CNET. Ook dit horen we niet voor het eerst. Begin dit jaar gingen er al geruchten dat HTC een high-end Nexus-tablet zou produceren.

Volgens de analist kunnen we premium specificaties voor de Nexus 8.9 verwachten, waaronder waarschijnlijk een krachtige processor van Intel (gerucht) en een hoge resolutie display. Kijkend naar de concurrentie, waaronder de onlangs gelanceerde Samsung Galaxy TabPRO 8.4 en de Kindle Fire HDX 8.9, lijkt een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels niet onwaarschijnlijk.

Bij een premium tablet hoort ook een premium prijs. Hoewel het natuurlijk allemaal speculeren is, gaat de tablet volgens de analist minimaal 299 dollar kosten. Wij zouden ons echter niet verbazen als het richting de 350 of 400 euro gaat, kijkend naar de concurrentie en de prijs van 269 euro voor de huidige Google Nexus 7 (2013) met 32GB aan opslaggeheugen. 

Google Nexus 7 (2014)

Over de Google Nexus 7 gesproken; ook van dit model wordt waarschijnlijk komende zomer een opvolger gelanceerd. De Google Nexus 7 (2014) beschikt als we de geruchten mogen geloven nog steeds over een 7-inch display en wordt gemaakt door Asus. Daarbij zou ook dit model voorzien kunnen worden van een Intel-processor, mogelijk een chip uit de nog te lanceren Moorefield-generatie. Intel doet er momenteel alles aan om marktaandeel in de tabletmarkt te veroveren en een Nexus-tablet is dan natuurlijk de ultieme kans.

Of het allemaal zo zal lopen is natuurlijk de vraag maar kijkend naar de vele geruchten mogen we er van uitgaan dat 2014 een mooi jaar wordt op het gebied van tablets. Er is in ieder geval veel om naar uit te kijken.

Reacties (0)