Google Nexus 7 eind augustus naar Italië (en Nederland?) voor 249 euro

29 juni 2012 1 Minuut 14 Reacties
Google-Nexus-7

De Google Nexus 7 tablet biedt een aantal zeer interessante specificaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs, maar een groot nadeel is dat Google besloten heeft de tablet voorlopig alleen in de VS, Canada, de UK en Australië te verkopen. Toch kunnen we wellicht eind augustus ook in Nederland een Nexus 7 tablet bestellen maar dan wel voor een iets hogere prijs van 249 euro.

Diverse Italiaanse websites melden vandaag dat de Nexus 7 eind augustus of begin september op het Europese vasteland moet verschijnen. In de hierboven genoemde landen wordt de tablet via de Google Play Store verkocht voor een prijs van 199 dollar, maar Google gaf gisteren al aan dat retailers de tablet wellicht ook zouden gaan aanbieden. Gevolg hiervan is dat de prijs wel hoger zou komen te liggen om een marge voor de winkeliers in te bouwen. De 16GB versie zal in Europa door diverse retailers aangeboden voor een prijs van 249 euro, de 8GB versie houdt Google voor zichzelf.

Toch is 249 euro nog steeds een heel interessante prijs aangezien je hiervoor onder meer een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen en het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean krijgt. Qua software is er wel een verschil met Amerikaanse (en Engelse, Canadese en Australische) versie aangezien Google in deze landen de focus gelegd heeft op de integratie met de verschillende Play Stores voor film, muziek, boeken en TV series. Op het Europese vasteland zijn deze diensten nog niet beschikbaar dus zul je het moeten doen met een iets kalere uitrusting.

Zodra Nederlandse retailers aankondigingen doen of de Nexus 7 tablet online zetten melden we dit vanzelfsprekend meteen.

Advertentie

Via: Notebookitalia

 

Reacties (14)