Google maakt back-up Android-toestellen via Google Drive mogelijk

22 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
Google-Play-Store-tablet-2

In Google Play Services zijn wederom aanwijzingen voor de komst van uitgebreide back-up mogelijkheden binnen Android gespot.

Een back-up maken van je Android tablet of smartphone is al mogelijk maar echt uitgebreid en handig is deze functie niet waardoor je nog steeds afhankelijk bent van apps van derden. Binnenkort moet daar verandering in komen want de collega’s van Android Police hebben wederom aanwijzingen voor de komst van uitgebreide back-up mogelijkheden gespot.

Binnen Android zijn de mogelijkheden voor het maken van een back-up beperkt. Zo wordt onder meer opgeslagen welke apps je geïnstalleerd hebt maar ontbreekt de data van deze apps. In de nieuwste update van Google Play Services zijn aanwijzingen opgedoken voor een nieuwe back-up functie waarmee een uitgebreidere back-up van je Android-toestel mogelijk gemaakt wordt.

Google zou het mogelijk willen maken om back-ups van specifieke apparaten terug te zetten en de back-up op te slaan in Google Drive. Dit is de cloudopslagdienst van Google maar voor back-ups zou geen opslagruimte uit je account gebruikt worden. De back-up zou een stuk uitgebreider zijn dan we tot op heden gewend zijn, met onder meer instellingen van applicaties, systeeminstellingen, wachtwoorden en apps.

Advertentie

Het terugzetten van instellingen of apps moet hiermee eenvoudiger worden. Zo moet je een specifieke app of instellingen van een specifieke app kunnen laden uit Google Drive en dus een specifiek gedeelte van de back-up terug kunnen zetten. Daarbij zou Google het mogelijk willen maken om de back-up van het ene apparaat naar het andere apparaat over te zetten middels Bluetooth en NFC. Twee toestellen moeten tegen elkaar gehouden worden voor de koppeling en automatische overdracht van data.

Wanneer Google de nieuwe opties voor het maken van een back-up uitrolt is nog niet duidelijk maar de verwachting is dat we volgende maand meer te horen krijgen. Volgens de laatste geruchten houden Google en HTC op 16 oktober een presentatie waar de HTC Nexus 9 onthuld zal worden. Mogelijk wordt dit gecombineerd met de lancering van Android L, inclusief de nieuwe back-up mogelijkheden.

Reacties (0)