Google legt uit waarom de Nexus modellen geen SD card reader hebben

31 oktober 2012 1 Minuut 5 Reacties
Google-Nexus-10-4

Een klacht die we vaak voorbij zien komen als het gaat om de Nexus 7 of de recent aangekondigde Nexus 10 tablet is het ontbreken van een (micro)SD card reader om het geheugen uit te kunnen breiden. Google heeft ervoor gekozen om deze niet in de behuizing te verwerken, maar wat is hier de reden voor? In een Google+ bericht laat Matias Duarte, de man achter de gebruikerservaring binnen Android, weten waarom hier niet voor gekozen is.

Alles draait om de gebruikerservaring

Volgens Duarte vindt iedereen het idee van het gebruik van een SD card interessant maar eigenlijk is het verwarrend voor gebruikers. Duarte geeft aan dat het dan onduidelijk wordt waar je foto’s, video’s of muziek op moet slaan. Is dit op je telefoon of op je SD card? Moet er dan elke keer gevraagd worden welke keuze je wilt maken? En wat gebeurt er met de gebruikerservaring wanneer je de SD card verwijdert? Alles bij elkaar genomen is het volgens Duarte gewoon té verwarrend.

We houden het simpel

Daarom kiest Google voor een andere aanpak. De Nexus modellen hebben een vaste hoeveelheid aan opslaggeheugen en je kunt dit gebruiken zonder je zorgen te maken over bestanden of waar apps hun gegevens opslaan. Met een Nexus weet je precies hoeveel opslaggeheugen je krijgt en aan de hand daarvan kun je besluiten welk model geschikt is voor je. ” That’s simple and good for users.”

Reacties (5)