Google laat je nu zelf je browser en zoekmachine uitkiezen op Android

19 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Play Store update

Google heeft laten weten dat Android-gebruikers voortaan zelf mogen kiezen welke browser en zoekmachine ze gebruiken op Android. Eerder heeft de zoekmachinegigant een boete van vijf miljard dollar gekregen van de Europese Commissie, omdat Google zijn positie als platformhouder zou misbruiken.

Zelf browser en zoekmachine uitkiezen op Android

In een blogpost heeft Google uitgelegd dat Android-gebruikers voortaan zelf meteen mogen kiezen welke browser en zoekmachine ze willen gebruiken op Android. Dit is onderdeel van een update voor Google Play. In de downloadwinkel krijgen gebruikers een lijst met alternatieve applicaties te zien, afhankelijk van het land waarin je woont. Zo kun je naast Google Chrome ook kiezen voor bijvoorbeeld Firefox of Opera, terwijl je als zoekmachine bijvoorbeeld DuckDuckGo kunt gebruiken (wat overigens een privacyvriendelijke optie is).

Wanneer je de update hebt binnengehaald voor Google Play, dan krijg je de nieuwe mogelijkheden direct te zien. Kies je straks voor een andere browser of zoekmachine? Geen nood, de downloadwinkel zal je dan helpen bij het downloaden en installeren van de alternatieven. Binnen Google Chrome wordt er ook nog eens gevraagd of je een andere zoekmachine wil downloaden, dus Google zorgt er zo voor dat je er niet omheen kunt. Deze veranderingen moeten ervoor zorgen dat Google zich houdt aan de regels van de Europese Commissie.

Reacties (0)