Google koopt bedrijf achter app die objecten direct herkent

06 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-moodstocks

Google heeft de Franse onderneming Moodstocks gekocht voor een onbekend bedrag. Het bedrijf is gespecialiseerd in het direct herkennen van objecten middels een applicatie. Het oude team achter de app zal voor Google in Frankrijk gaan werken op de R&D-afdeling.

Google koopt Moodstocks

Google heeft aangekondigd het bedrijf Moodstocks te hebben gekocht. Dat is een bedrijf dat een api heeft uitgebracht en een app, waarmee objecten direct en razendsnel door smartphones herkend kunnen worden. Het is niet bekend hoeveel de zoekmachinegigant heeft betaald; wel is inmiddels duidelijk dat het team achter Moodstocks gaat werken voor de R&D-afdeling van de softwaregigant in Frankrijk. Het doel van Moodstocks was om ‘ogen aan machines te geven, zodat ze konden zien wat de omgeving aanbiedt’.

Dat doel kun nu worden gerealiseerd met een team binnen Google, wat veel meer mogelijkheden met zich meebrengt. In de bovenstaande video kun je de app van Moodstocks in werking zien en zie je hoe snel die het object in de video herkent. Eén van de apps die commercieel is uitgebracht laat mensen kledingstukken en meubels identificeren, waarna ze direct konden worden gekocht. Een app die daarop lijkt is Goggles van de zoekmachinegigant. Het Google-team wil de technologie van Moodstocks integreren met zijn eigen apps.

Reacties (0)