‘Google komt dit jaar nog met augmented reality bril’

22 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Google-bril

Wie heeft er nog een tablet of een smartphone nodig om alle informatie snel en mobiel voor je neus te krijgen? Google denkt dat het allemaal stukken makkelijker kan en komt naar verluid voor het einde van dit jaar nog met haar eigen augmented reality bril waarmee alle belangrijke informatie direct voor je neus verschijnt.

Medewerkers van Google hebben tegenover The New York Times aangegeven dat er een dergelijke bril ontwikkeld wordt en dat deze voor het einde van 2012 op de markt moet verschijnen. De bril zou gebaseerd zijn op het Android besturingssysteem, beschikken over een internetverbinding, GPS en een ingebouwde camera, en voor een prijs tussen de 250 dollar en 600 dollar gelanceerd worden. Het is niet duidelijk of het gaat om een serie brillen of één bril. Google heeft zelf overigens nog niks officieel naar buiten gebracht over de bril.

Qua toepassingen van de bril kun je denken aan navigatie in de stad zonder je smartphone uit je broek te moeten halen, Twitter updates die meteen in je gezichtsveld verschijnen, informatie over waar je vrienden zich bevinden en interessante plaatsen die op de bril middels augmented reality aangetoond worden. De camera moet ervoor zorgen dat de informatie die je ziet aangepast wordt op je bewegingen en locatie. Als iemand dit voor elkaar krijgt is het Google..

Note: Afbeelding is een illustratie van Oakley Thump en geen indicatie van hoe de Google bril eruit zal zien.

Bron: The Verge

Reacties (0)