Google integreert iOS-apps ook in Geavanceerde Beveiliging

04 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Chonlachai / Shutterstock.com

Afgelopen oktober lanceerde Google Geavanceerde Beveiliging, een systeem dat erop gericht is om accounts beter te beschermen tegen hackers. Voorheen werkte het systeem echter alleen met Google-toepassingen, maar vanaf vandaag is het programma ook beschikbaar voor iOS-apps.

Google’s Geavanceerde Beveiliging

De Geavanceerde Beveiliging is eigenlijk niet gericht op consumenten. In plaats daarvan heeft Google het programma vooral bedacht met het oog op mensen wiens accounts extra kwetsbaar zijn voor hackpogingen. Denk aan politici, mensen die zich bezighouden met verkiezingscampagnes of journalisten.

Als je je aanmeldt voor het programma, ontvang je een fysieke beveiligingssleutel met krachtige bescherming tegen eventuele hacks. Maar tot nu toe was het alleen mogelijk om Google-apps hieraan te koppelen en dus geen toepassingen die door Apple ontwikkeld waren. Vanaf nu werken de standaard Mail-, Agenda- en Contacten-app van Apple ook gewoon met het Google-systeem.

Geavanceerde Beveiliging vereist van gebruikers dat ze een Security Key aanschaffen, een kleine usb-stick of dongel die gebruikt kan worden om in te loggen op een account. Om dat te kunnen doen, is het niet alleen vereist om in te loggen met je wachtwoord, maar ook met de fysieke sleutel. Andere verificatiemethodes werken niet meer, maar in ruil daarvoor heb je dus een bijzonder goed beveiligde account.

Om je aan te melden voor Geavanceerde Beveiliging, kan je naar deze pagina van Google surfen, waar niet alleen meer informatie staat, maar je je ook kan aanmelden.

Reacties (0)