Google Experience Launcher installeren (Nexus 7 en Jelly Bean tablets)

25 november 2013 2 Minuten 10 Reacties
Google-Experience-Launcher-Nexus-7

Wie de Android 4.4 KitKat-update op de Google Nexus 7 geïnstalleerd heeft zal het opgevallen zijn dat er qua uiterlijk niks veranderd is. Toch is het mogelijk je tablet, te voorzien van het KitKat uiterlijk.

Toen Google eind oktober Android 4.4 KitKat officieel presenteerde werd er veel geschreven over de visuele veranderingen van de launcher. Echter bleek al snel dat deze veranderingen gereserveerd waren voor de Nexus 5 smartphone. Toch is er een manier om ook je huidige Android Jelly Bean tablet te voorzien van het nieuwe design.

Android 4.4 KitKat

De Android 4.4 KitKat-update voor de Nexus 7 (2012) en Nexus 7 (2013) is sinds afgelopen weekend beschikbaar voor de meeste gebruikers. Het valt velen echter op dat de veranderingen niet heel groot zijn, met name wat betreft het uiterlijk van Android is er eigenlijk niks veranderd. Toch is het mogelijk je Nexus 7, of een andere Jelly Bean tablet, te voorzien van het KitKat uiterlijk.

Google Experience Launcher

Google heeft namelijk deze maand een update voor de Google Zoeken-app beschikbaar gesteld waarmee de nieuwe launcher (de homescreens en de app-tray) naar alle tablets en smartphones met Android 4.1 Jelly Bean of hoger gebracht wordt. De nieuwe versie van de app is echter alleen nog via een omweg te installeren. Via deze link kun je het apk-bestand vinden dat je op je tablet kunt installeren. Zorg hiervoor wel dat je in de instellingen aangeeft dat apk-bestanden van bronnen buiten de Play Store geïnstalleerd mogen worden.

Advertentie

Eenmaal geïnstalleerd kun je middels één druk op de homeknop eenmalig of voor altijd de nieuwe Google Experience Launcher (kies ‘Opstartprogramma’) gebruiken. Deze launcher biedt het stock-uiterlijk van Android met de designtweaks van Android 4.4 KitKat en de mogelijkheid om Google Now te gebruiken door van links naar binnen te swipen . Maar, helaas blijft de transparante statusbalk gereserveerd voor apparaten die op Android 4.4 KitKat draaien. Wil je de launcher weer verwijderen dan kun je dit doen via het overzicht van de apps in het instellingen-menu. 

We hebben het zelf niet kunnen testen maar in principe zou de Google Experience Launcher zelfs op je Galaxy Tab tablet met TouchWiz interface moeten kunnen draaien en dus krijg je toegang tot het stock-uiterlijk van Android.

Heb je zelf ervaringen met de Google Experience Launcher op een andere tablet dan de Nexus 7? Deel je ervaringen onder dit artikel.

Reacties (10)