Google Drive zal voortaan dubbele bestanden gaan samenvoegen

07 september 2016 1 Minuut 3 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft een update doorgevoerd aan de apps van Google Drive. Voortaan zullen dubbele bestanden automatisch samengevoegd worden. Zo hoef je dus niet meer te bedenken welke van de twee recent gewijzigde bestanden je mag verwijderen.

Google Drive gaat anders om met dubbele bestanden

Google heeft bekendgemaakt dat er een subtiele verandering voor Google Drive is doorgevoerd. Veel mensen downloaden een bestand, bewerken hem offline en uploaden dat dan weer naar de dienst. Maar vergeten dan welke recente versie ze mogen verwijderen (en verwijderen soms het verkeerde bestand). Hebben bestanden nu dezelfde naam, dan zal Drive zal automatisch gaan samenvoegen. Zo hoef je daar in elk geval niet meer over na te denken. Het oudere bestand verdwijnt niet en zal te vinden zijn in de revisiegeschiedenis.

Het belangrijkste hier is dat de bestanden letterlijk dezelfde naam hebben. Verander je daar om maar één letter aan, dan zal Google Drive een nieuw bestand aanmaken. Dat is ook handig om te weten, voor wanneer je dus twee versies van hetzelfde bestand wil hebben. Mocht je het automatisch samenvoegen van bestanden toch niet goed vinden, dan heb je ook de optie dit niet automatisch te laten doen. Mappen met dezelfde namen krijgen overigens ook dezelfde behandeling. De verandering wordt in de komende weken doorgevoerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Ludi

Ludi
27 juni 2018 om 08:52

In mijn Google drive krijg ik dubbele bestanden. De bestande zijn te herkennen aan bv test.tst, test(1).txt, test(2).txt enz.

Met vriendelijke groet,

Ludi Kuyper

Inloggen
Ludi Kuyper

Ludi Kuyper
13 mei 2020 om 18:57

Deze dubbele bestanden heb ik nog steeds.

Inloggen
Dick

Dick
14 januari 2021 om 12:56

Is er een programma die dubbele bestanden in Chrome kan vinden en verwijderen ?

Inloggen