Google Drive op Android laat je nu zelf de uploadmap kiezen

15 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft deze week een update vrijgegeven voor de Android-applicatie van Google Drive, die gebruikers van de app meer vrijheid geeft als het op de keuze van de uploadmap aankomt. Niet langer wordt alles maar standaard in de Uploads-map opgeslagen.

Kies nu zelf de uploadmap in Google Drive

Google heeft een update vrijgegeven voor de Android-versie van Google Drive, de cloudopslagdienst van de zoekmachinegigant. Voorheen was het zo dat wanneer je een bestand uploadde van je smartphone of tablet, dat automatisch in de map Uploads terechtkwam. Vanuit die map moest je dan een extra handeling verrichten om ervoor te zorgen dat het bestand op de juiste locatie staat binnen de cloud. Dat is nu veranderd dankzij deze update, aangezien gebruikers nu zelf in handen hebben waar het bestand in kwestie naartoe wordt geüpload.

Dat is ook meteen het enige dat deze update te bieden heeft aan de gebruikers van Google Drive op Android. Wanneer deze feature voor iOS wordt uitgerold, is momenteel nog niet bekend. Google heeft verder laten weten dat de uitrol van de update van de Android-app nu van start gegaan is en dat die binnen nu en enkele dagen wel op jouw smartphone of tablet aangekomen moet zijn. Mocht je de app nog niet in je bezit hebben, dan kun je die uiteraard altijd downloaden vanuit Google Play, door op de onderstaande downloadlink te klikken.

Google Drive

Reacties (0)