Google Drive krijgt Material Design-update

31 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google updatet Google Drive met het Material Design en een pdf viewer en verbeteringen aan het zoeken naar en delen van bestanden. Mocht je Android-app nog niet geüpdatet zijn, dan gebeurt dat ongetwijfeld in de komende dagen.

Google Drive

Google heeft de Android-versie van Google Drive voorzien van een flinke update. Eén van de meest handige verbeteringen is wellicht dat verbeterde zoekfunctie. Wanneer je bijvoorbeeld op de Google-site naar iets zoekt, dan updatet Google de zoekresultaten wanneer je nieuwe letters intikt. Ditzelfde principe vind je terug in de zoekbalk van de Drive-app. Dit moet zoeken naar bestanden veel gemakkelijker maken en vooral sneller laten gaan. Een welkome toevoeging, aangezien het de app stukken aantrekkelijker maakt.

Uiteraard bevat deze update ook het Material Design dat Google nu langzaamaan uitrolt naar al z’n eigen apps, zodat Google straks zelf helemaal klaar is voor Android 5.0 Lollipop. Opvallend is dat elk bestand en elke map wordt weergeven op een kaart – een designkeuze die Google sinds Google Now zo’n een beetje overal aan het toepassen is. Daarnaast heeft Google ook het delen verbeterd: zo kun je nu zelf een boodschap aan een gedeeld bestand toevoegen, zodat mensen van te voren kunnen wat en waarom je iets deelt.

Daarnaast is het ook mogelijk om bestanden met specifieke personen te delen of de bestanden openbaar te maken, waarbij je nog steeds de controle hebt over wie wat precies mag doen – de link naar het bestand zal dan automatisch worden gekopieerd naar het klembord, zodat je het bestand sneller kunt delen. Als laatste is het nu mogelijk om gedeelten van teksten te selecteren en te kopiëren vanuit de pdf viewer. Bovendien hoef je er geen aparte app voor te openen, omdat-ie nu direct in Google Drive zit gebakken.

Google Drive

Reacties (0)