Google Drive en WhatsApp: de knipperlichtrelatie

14 augustus 2015 2 Minuten 0 Reacties
whatsapp-backup

Het kan zijn dat je hem hebt, maar het kan ook zijn dat je hem niet hebt: de Google Drive-integratie binnen WhatsApp. De ene gebruiker meldt wel te beschikken over de handige cloudopslagdienstintegratie, terwijl er ook mensen zijn die het tegenovergestelde melden.

WhatsApp en Google Drive

WhatsApp en Google Drive hebben inmiddels een soort knipperlichtrelatie. Dan zijn ze wel samen en dan weer niet. Dan meldt één iemand het wel te hebben, dan zijn er weer meer mensen die zeggen van niet. Hij werkt wel met een root, hij werkt niet met een root. Ook wij weten inmiddels ook niet meer met zekerheid wie nou wel of geen toegang heeft tot de cloudopslagdienst Google Drive binnen WhatsApp, waarmee het mogelijk is je chats te synchroniseren met de cloud en kunt downloaden op een ander apparaat.

Persoonlijk heb ik de afgelopen week meerdere malen een bericht van WhatsApp gekregen waaruit bleek dat ik een nieuw versie moest downloaden. Momenteel heb ik een versie met de Google Drive-integratie, aangezien ik vanochtend nog een back-up heb kunnen maken. Mijn WhatsApp-versienummer is 2.12.228, maar we hebben inmiddels begrepen dat er meerdere versies in omloop zijn. Sommige komen direct uit Google Play als een officiële update, terwijl andere mensen momenteel een bèta-versie van de app hebben draaien.

We hebben ons laten vertellen dat WhatsApp op dit moment ook versienummer 2.12.231 in omloop heeft en dat de Google Drive-integratie nog steeds niet is verdwenen. Je kunt kijken welk versienummer je hebt door onder instellingen op Help te tappen en daarna op About / Over de app te tappen. Wil je zeker weten of je de integratie hebt, dan kun je ook onder de chatpagina van instellingen op ‘chat backup’ tappen en direct zien of Google Drive aanwezig is. Daar kun je ook meteen instellen hoe vaak je wil dat de back-up plaatsvindt.

Advertentie

Mocht je het voor jezelf willen uitproberen op Android, dan zijn er een aantal versienummers om uit te kiezen.

  • Versienummer 2.12.28 (die bij mij de Drive-integratie heeft) kun je hier downloaden vanaf APK Mirror.
  • Versienummer 2.12.31 schijnt ook de integratie te hebben en kun je hier downloaden vanaf APK Mirror.
  • Versienummer 2.12.33 is ook al beschikbaar, maar die haalt de integratie weer weg; die kun je hier downloaden.

Wat ons betreft is dit onnodige verwarring en kunnen we ons voorstellen dat dit voor irritatie kan zorgen.

Reacties (0)