Google doopt AR Stickers-app om tot Google Playground

10 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-playground

De AR Stickers-applicatie van Google is omgedoopt tot Google Playground en is opnieuw gelanceerd, exclusief voor de Pixel 3-smartphones. Met de app is het mogelijk allerlei effecten in augmented reality te realiseren, bijvoorbeeld een Iron Man die achter je staat en z'n duim omhoog steekt.

Google Playground is exclusief voor Pixel 3 en Pixel 3 XL

Google heeft laten weten dat de app AR Stickers voortaan door het leven gaat als Google Playground. Met deze app is het mogelijk speciale stickers in augmented reality toe te voegen aan je camera-app, waardoor je gekke foto’s en video’s kunt maken. De stickers binnen de applicatie worden voortaan Playmoji genoemd. Daarnaast zijn er nieuwe stickerpakketten toegevoegd, die vallen binnen categorieën als huisdieren en het weer. Vooralsnog is Playground een exclusieve camerafunctie voor de Pixel 3-smartphones van Google.

Google Playground werkt natuurlijk met de enkele camera op de achterkant van deze toestellen, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met de selfiecamera’s op de voorkant. Zo kun je bijvoorbeeld een foto nemen met Iron Man op de achtergrond, die z’n duim omhoog steekt terwijl jij dat ook doet. Daarnaast kan de app Playmoji aanbevelen op basis van de omgeving, mocht je nog twijfelen over de te gebruiken sticker. Later komt Playground ook naar de andere Pixel-smartphones van de zoekmachinegigant.

Reacties (0)