Google Cloud Print-app: Printen vanaf Android tablets en smartphones

13 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Google-Cloud-Print

Google is onlangs gestart met het loskoppelen van bepaalde functionaliteiten en applicaties van het Android besturingssysteem. Zo werd het keyboard van Android 4.2 Jelly Bean als losse app gelanceerd en kun je met de Hangouts-app berichten uitwisselen. Ook de Cloud Print-funcionaliteit voor het eenvoudig printen van documenten is sinds vandaag als losse applicatie in de Play Store te downloaden.

Lees meer over printen met je Android tablet (apps en Cloudprint)

Printen vanaf Android tablets en smartphones

Alle tablets en smartphones met Android 2.3.3 of nieuwer kunnen de Google Cloud Print applicatie gebruiken om documenten of afbeeldingen vanuit de cloud te printen op een printer die ook met de cloud gekoppeld is. Je kunt verschillende ‘cloud-printers’ koppelen aan je Google-account waarna vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat met de Google Cloud Print applicatie draadloos bestanden via je Google account naar de printer gestuurd kunnen worden. Volgens Google is nagenoeg alles dat je op je tablet of smartphone tegenkomt te printen aangezien de Cloud Print-functie wordt opgenomen in het deelmenu van Android.

Je kunt een printer welke standaard beschikt over ‘cloud printing’ eenvoudig koppelen aan je Google account door het volgen van deze instructies, maar je kunt ook een oudere printer gebruiken door deze te koppelen aan een computer welke weer middels de browser gekoppeld wordt aan je Google account. Instructies over hoe je dit exact kunt doen vind je hier.

Downloaden

De Google Cloud Print applicatie voor Android kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)