Google Chrome werkt straks niet meer met Android Jelly Bean

08 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android-Jelly-Bean

De Google Chrome-browser werkt straks niet meer op apparaten waar een versie van Android Jelly Bean op staat (Android 4.1, 4.2 en 4.3). Dat betekent dat de meest populaire mobiele browser straks niet meer werkt op zo'n 32 miljoen Android-apparaten (een schatting op basis van de distributiecijfers).

Google Chrome laat Jelly Bean achter zich

Binnenkort hebben ongeveer 32 miljoen Android-gebruikers geen toegang meer tot de meest populaire mobiele browser van dit moment, Google Chrome. XDA Developers heeft namelijk ontdekt dat Google voornemens is het api-niveau van de app te verhogen van Android-versie 4.1 naar 4.4. Android 4.1, 4.2 en 4.3 worden allemaal Jelly Bean genoemd. Heb je nog een Android-apparaat dat draait op één van deze versies, dan wordt de app dus onbruikbaar. Je hebt dus tenminste Android 4.4 KitKat nodig voor het gebruik ervan.

Op moment van schrijven is het zo dat Jelly Bean nog altijd op 3,2 procent van de Android-apparaten wordt gebruikt die toegang hebben tot Google Play, de downloadwinkel van het besturingssysteem. Helaas is momenteel nog niet bekend wanneer Google deze verandering gaat doorvoeren, dus is het nog even spannend voor de mensen met zo’n oude Android-versie op hun smartphones en tablets. Android 4.1 Jelly Bean is sinds  juli 2012 beschikbaar voor iedereen — inmiddels zijn we al aangekomen bij Android 9.0 Pie.

Reacties (0)