Google Chrome op Android rolt tabgroepen en meer uit

29 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
google-chrome-app

Google is begonnen met het uitrollen van nieuwe functies voor Google Chrome op Android. De update kan zelfs al gearriveerd zijn.

Wanneer je de nieuwste update van Google Chrome op Android binnenhaalt, dan krijg je toegang tot tabgroepen. Die mogelijkheid bestaat al een tijd voor de desktopbrowser, maar wordt nu dus ook uitgerold naar mobiele gebruikers.

Tabgroepen binnen Google Chrome

De nieuwe tabgroepen vervangen de huidige implementatie van tabs binnen de browser. Daar waar je eerst tabs zag die bijna een compleet scherm innamen, is het nu zo dat je binnen een overzicht meerdere tabs in beeld ziet staan. Geen enkele tab staat ook voor een andere tab, wat voor meer overzicht moet zorgen. Ondertussen staat alle informatie ook nog steeds in beeld, zoals de naam van de pagina, het icoontje en meer.

Verder is het mogelijk de openstaande pagina’s nog altijd weg te vegen, zoals je dat voorheen wellicht ook al deed. En anders kun je gewoon op het kruisje drukken, dat boven de geopende pagina staat. Links in de hoek staat een knop voor het openen van een nieuwe tab.

Advertentie

Voor een gemiddelde smartphone geldt dat je waarschijnlijk zes pagina’s in beeld ziet staan, voordat je naar beneden hoeft te scrollen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat Google Chrome nu anders omgaat met tabs voor de incognitomodus. Die staan niet rechts uit beeld, maar hebben een aparte knop gekregen. Bovenin zie je het bekende ventje staan. Tap daarop en je ziet je tabs in de geheime modus staan.

Wanneer je nu een geopende pagina oppakt en sleept boven een andere geopende pagina, en die dan loslaat, dan maak je een tabgroep aan. Zo groepeer je webpagina’s, wat handig kan zijn als je ergens aan werkt of als je bepaalde info even bij elkaar wil hebben voor je overzicht. Daarnaast is er de knop voor het openen van een pagina in een tabgroep. Die vind je in het overflowmenu.

Mocht je de nieuwe indeling helemaal niets vinden, dan kun je hem gelukkig ook uitschakelen. Kopieer de onderstaande tekst naar je browser en druk vervolgens op de knop Default. Selecteer daar de optie Disabled en dan gaat alles weer naar het oude.

chrome://flags/#enable-tab-grid-layout


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)