‘Google brengt donkere modus naar Android Q’

07 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
Android

Het is een functie waar we al langer op wachten bij Android: een donkere modus voor het volledige systeem. Tot nu toe hadden slechts een paar Google-apps die functie. Maar Android Q lijkt daar verandering in te brengen.

Google werkt al maanden aan de ondersteuning van een donkere modus in de meeste van zijn Android-apps. Zo is die er al voor YouTube, Telefoon, Contacten, Berichten en delen van de Maps-app. Maar gebruikers hoopten dat Google met Android Pie meteen een donkere modus naar het hele systeem zou brengen. Dat gebeurde helaas niet, maar Google schijnt daar wel mee te komen in de volgende grote Android-release: Android Q.

Donkere modus in Android Q

Dat meldt de site Android Police op basis van de Chromium Bug Tracker. Helaas werkt de link naar de specifieke tracker niet meer, wat het vermoeden doet rijzen dat de geruchten zeer waarschijnlijk kloppen. In de tracker schrijft een medewerker van Google, Lukasz Zbylut genaamd, dat de “donkere modus een goedgekeurde functie van Q is”.

Vervolgens schrijft hij dat “om de donkere modus succesvol mee te leveren, zouden idealiter alle UI-elementen tegen mei 2019 ook een donker thema hebben”. In hetzelfde document omschrijft de ontwikkelaar van Google diverse elementen van de interface die in elk geval een donker thema moeten krijgen. Opvallend is dat er in de documentatie te lezen valt dat er geen donkere modus komt voor de sites die mensen via de mobiele browser Google Chrome kunnen bezoeken. Dat maakt geen onderdeel uit van het project, maar de functie kan er op een later moment wel komen.

Advertentie

Ook staan er volgens Android Police linkjes naar allerlei Google-documenten die erop duiden dat het een serieuze zaak gaat. Tegelijkertijd dateert het Chromium-element van 31 oktober en is er sindsdien weinig aan veranderd. Het feit dat Google nadat de tracker door verschillende media werd opgepikt ineens niet langer openbaar toegankelijk heeft gemaakt, wijst er echter wel op dat er nog altijd serieus aan gewerkt wordt. Echt zeker is het dus niet dat de donkere modus er komt in Android Q, maar het begint er wel op te lijken.

Reacties (0)