Google begint uitrol nieuw design Play Store

23 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Android-L-Play-Store-2

Het was al aangekondigd tijdens de presentatie van Android L maar Google is vandaag begonnen met de uitrol van een nieuw design voor de Google Play Store. De app-winkel van Google krijgt een make-over volgens het nieuwe 'Material Design'.

Eind vorige maand toonde Google Android L, de nieuwste versie van Android die beschikt over een compleet nieuw design dat Google ‘Material design’ noemt. Dit design moet voor een verbeterd gebruiksgemak zorgen maar heeft ook veel weg van de manier waarop we in het echte leven bepaalde objecten aanraken of gebruiken. Android wordt over het algemeen een stuk strakker, rustiger en overzichtelijker.

Een make-over voor de software die we op tablets en smartphones gaan zien moet natuurlijk terugkomen in de diensten van Google. De Play Store, de plek waar je Android-apps kunt downloaden, is deze week als eerste aan de beurt. De Play Store krijgt een design dat de richtlijnen van Android L volgt waardoor het uiterlijk een stuk frisser en strakker wordt. De focus ligt in het nieuwe design met name op beeldmateriaal, bijvoorbeeld afbeeldingen of video’s van applicaties.

Verder is er in de Google Play Store mee nadruk gelegd om ervaringen van mensen uit je sociale netwerk, bijvoorbeeld door het gebruik van de +1-knop, en zie je voortaan direct de changelog verschijnen bij apps die reeds op je tablet of smartphone staan.

Het nieuwe design voor de Google Play Store wordt reeds uitgerold maar het kan even duren voordat je de nieuwste versie op je tablet of smartphone te zien krijgt. Mocht je niet kunnen wachten dan kun je hier het apk-bestand van de nieuwe Play Store al downloaden.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android L.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)