Google Assistant wordt nu uitgerold naar Android-tablets (in de VS)

14 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

Google heeft laten weten dat de uitrol van de Google Assistant op Android-tablets is begonnen. Ook krijgen mensen met Android 5.0 Lollipop nu toegang tot de stemassistent, maar dat geldt nog niet voor iedereen in Nederland.

Google Assistant op Android-tablets (maar niet in Nederland)

Eerder dit jaar bracht Google de Google Assistant uit op smartphones, destijds met de boodschap dat Android-tablets niet zouden worden aangedaan. Android-tablets moesten het nog doen met Google Now on Tap. Ook geen verkeerde functionaliteit, maar de Assistant is een stuk beter. In de komende weken wordt de Assistant nu uitgerold naar tablets met Android 6.0 Marshmallow, Android 7.0 Nougat en Android 8.0 Oreo, maar alleen in de Verenigde Staten en naar de apparaten die ingesteld op de Engelse taal.

Nederland is dus voorlopig nog niet aan de beurt. Wanneer de Google Assistant naar Nederlandse Android-tablets komt, is vooralsnog niet duidelijk. Daarnaast is het zo dat de stemassistent voortaan ook werkt op Android-smartphones met Android 5.0 Lollipop. Dit geldt alleen voor de Verenigde Staten en aangrenzende landen, evenals wat Europese en Aziatische landen — maar ook wederom niet in Nederland. Dat Lollipop nu wordt ondersteund is wel goed nieuws, aangezien dit de op één na grootste versie van het Android OS is.

Reacties (0)