Google Assistant kan nu ook videobellen via WhatsApp

07 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

Als je wil, kan Google Assistant een tekstbericht voor je verzenden. Dat kan via een hele reeks aan apps. Maar wat nog niet overal kon, was het starten van een video- of audiogesprek. Een app die ontbrak was WhatsApp. Daar komt nu echter verandering in!

Google Assistant laten bellen

Voortaan kan je Google Assistant vragen om een audio- of videogesprek te beginnen via WhatsApp. Dat werkt – uiteraard – met het eenvoudige commando: ‘Hey Google, WhatsApp-video Jim of ‘Hey Google, WhatsApp-bel Martijn’. Voorheen kon de Assistant dit soort gesprekken alleen voeren via de Google-apps Hangouts of Duo.

Door WhatsApp toe te voegen aan de mogelijkheden, verbreedt Google dit aanbod enorm en is het starten van een audio- of videogesprek via de populaire berichtenapp ineens een stuk makkelijker voor miljoenen mensen rond de wereld. Wat Google niet noemt in zijn persbericht, is of de functie ook naar andere apparaten dan smartphones komt. Dat zou mogelijk kunnen zijn, maar de kans is groot dat het voorlopig alleen via je smartphone kan.

Het enige wat de Assistant namelijk doet, is WhatsApp openen en het gesprek starten. Dat kan waarschijnlijk niet via een smarthome-apparaat zoals je Google Nest. Google kiest overigens voor een rustige uitrol, wat betekent dat het enige weken of zelfs maanden kan duren, voordat de functie hier beschikbaar is.

Reacties (0)