Goedkope Asus FE170CG Fonepad duikt op

17 april 2014 1 Minuut 6 Reacties
ASUS-Fonepad-7-review

De Asus Fonepad is een kleine tablet die ook als smartphone gebruikt kan worden en inmiddels heeft Asus al zoveel varianten en modellen in de Fonepad-serie gelanceerd dat we de weg een beetje kwijt zijn. Dat weerhoudt de Taiwanese fabrikant er echter niet van nog een model te lanceren in de vorm van de FE170CG.

Afgelopen week dook de eerste informatie op over de Asus K010, K011 en K013. Drie tablets die, zoals we eerder deze week begrepen, waarschijnlijk tot de Memo Pad-familie behoren. Echter, vandaag is ook het ontbrekende model, de K012, opgedoken en dit blijkt een Fonepad tablet te zijn.

Asus FE170CG

Verder onderzoek, onder meer in certificaten die door de overheid in China uitgegeven worden, maken duidelijk dat dit model ook gaat onder de naam FE170CG. Daarnaast zijn de eerste benchmarks van dit model opgedoken, waaruit de specificaties op kunnen maken.

De Asus Fonepad FE170CG is net zoals de andere modellen in de serie een 7-inch tablet maar beschikt over een relatief lage resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De tablet draait op een Intel Atom Z2560-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. De tablet draait op Android 4.3 Jelly Bean en beschikt verder over twee camera’s, Bluetooth en WiFi.

Advertentie

Hoewel deze nieuwe Fonepad nog niet door Asus is aangekondigd zijn er al wel een aantal winkels in Azië die de tablet aanbieden. De tablet komt in een rode, witte, zwarte en blauwe variant, allen te koop voor een omgerekende prijs van ongeveer 90 euro. Of en wanneer dit model de Nederlandse markt bereikt is nog niet duidelijk.

Nieuwe Fonepad tablets

Afgelopen februari kondigde Asus tijdens MWC 2014 ook al twee nieuwe Fonepad tablets aan; de Fonepad 7 LTE (ME372CL) met 4G-module en Fonepad 7 (ME175CG) met 3G-module. Deze tablets verschijnen echter volgens de Taiwanese fabrikant niet op korte termijn in Nederland.

Reacties (6)