Gmail op iOS krijgt zelf instelbare veegbewegingen

29 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Gmail-iOS

Google heeft een update uitgerold voor de iOS-versie van Gmail waardoor gebruikers nu zelf de veegbewegingen kunnen instellen. Zo bepaal je voortaan dus zelf naar welke kant je veegt wanneer je een mail wil archiveren of verwijderen.

Download de update voor Gmail

Google heeft laten weten dat er nu een update voor Gmail beschikbaar is. Wanneer je de update downloadt, dan is het mogelijk te bepalen wat de veegbewegingen in je primaire inbox gaan doen. Voordat de update is binnengehaald, maakt het niet uit welke kant je opveegt: de mail wordt gearchiveerd. Maar dat heb je voortaan dus zelf in de hand. Wil je naar links vegen om een e-mail te verwijderen? En wil je naar rechts vegen om een e-mail in een andere map te plaatsen? Dat kun je nu dus helemaal zelf bepalen en instellen.

Bovendien krijgen de bewegingen ook een aparte kleur mee, zodat je tijdens het maken van de veeg de bevestiging krijgt van je actie. Wil je iets archiveren dan verschijnt de kleur groen. Wil je iets verwijderen, dan zie je rood. Blauw verschijnt wanneer je iets verplaatst of markeert als gelezen. En de kleur oranje komt in beeld bij het archiveren. Momenteel is het nog onduidelijk of deze update middels een server-side switch of een download wordt uitgerold, maar het duurt in elk geval niet lang meer voordat je hiermee aan de slag kunt.

Reacties (0)